Διεθνή

Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Ιταλία: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Στα 20.159 ανέρχονται στην Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, έφυγαν από τη ζωή 300 πολίτες. Σημειώνεται ότι η γειτονική χώρα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την πανδημία, βλέποντας τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της να γεμίζουν ξανά, πήρε την απόφαση να μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη για το Πάσχα των Καθολικών. 

Ιταλία: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Συνολικά, χτες πραγματοποιήθηκαν 277.086 τεστ, το 7,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σήμερα βρίσκονται 61 περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 απ΄ ότι το περασμένο εικοσιτετράωρο, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 423 περισσότεροι. Στο μεταξύ, έφτασαν στην Ιταλία σχεδόν 334.000 δόσεις εμβολίου της Moderna.

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών, Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, μόνον το 15% των πολιτών άνω των 80 ετών. Από αύριο, θα χορηγηθούν περίπου 200.000 εμβόλια την ημέρα. Από τα μέσα Απριλίου, αναμένεται να μπορέσουν να αγγίξουν τις 500.000.

Όπως υπογραμμίζει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τα περισσότερα προβλήματα, τελευταία καταγράφονται στην κατά τα άλλα εύπορη περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Το ηλεκτρονικό σύστημα που προγραμματίζει τις κλήσεις των πολιτών για εμβολιασμό, παρουσιάζει συνεχή προβλήματα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, και προσπάθειες των γιατρών και νοσοκόμων να μην πάνε χαμένες οι διαθέσιμες δόσεις, έστω και με εμβολιασμούς «της τελευταίας στιγμής».

Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία: Μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη για το Καθολικό Πάσχα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, η χώρα μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη με στόχο αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί ενόψει του Καθολικού Πάσχα. Αυτό σημαίνει πως σε όλη τη χώρα καταργείται η κίτρινη ζώνη (η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων). Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας από το πορτοκαλί γίνονται κόκκινες.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πως οι μετακινήσεις γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια. Επίσης, μπορεί να πραγματοποιείται μόνον μια επίσκεψη την ημέρα σε φιλικά σπίτια από το πολύ δυο άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments