Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας: Η Ανακρίτρια υπαγόρευε σε θύμα

Αλέξης Κούγιας: Η Ανακρίτρια υπαγόρευε σε θύμα
Αλέξης Κούγιας: Με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδή την είδηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι δηλαδή διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του.

Ο Αλέξης Κούγιας διαψεύδει πληροφορίες που έλεγαν πως διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα σε βάρος του από τον ΔΣΑ με αφορμή “επεισόδιο” που είχε με τη 19η ανακρίτρια για την υπόθεση Λιγνάδη.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του Αλέξη Κούγια χαρακτηρίζει ψευδή την είδηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι δηλαδή διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του με αφορμή επεισόδιο με την 19η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα, διευκρινίζει πως το γνωστό επεισόδιο έλαβε χώρα στο γραφείο της Ανακρίτριας, όταν ο κ. Κούγιας τη «συνέλαβε επ’ αυτοφώρω» να υπαγορεύει στον έναν εκ των φερομένων ως βιασθέντων από τον Δ. Λιγνάδη «με ποιο τρόπο πρέπει να αλλάξει τις προηγούμενες 2 καταθέσεις του».

Αλέξης Κούγιας: «Η Ανακρίτρια έκανε αναφορά εις βάρος μου»

Παράλληλα, επισημαίνει πως η Ανακρίτρια έκανε αναφορά εις βάρος του όπου ζητεί την πειθαρχική του δίωξη για τα όσα συνέβησαν στο γραφείο της παρουσία Ανακριτών, Εισαγγελέων και γραμματέων, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι φερέφωνο του οιουδήποτε, είτε Δικαστού, είτε Εισαγγελέα, είτε του οιουδήποτε πολίτου ώστε να διατάσσει πειθαρχικές έρευνες. Έτσι, εξηγεί πως ο ΔΣΑ είναι υποχρεωμένος να διατάξει δηλαδή προκαταρκτική εξέταση και μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ένας Δικηγόρος, διατάσσει πειθαρχική έρευνα.

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και χαιρόμεθα ιδιαίτερα που στα πλαίσια αυτής της προκαταρκτικής εξετάσεως θα πληροφορηθούν όλα τα μέλη του ΔΣΑ τι εγκλήματα διεπράχθησαν εις βάρος του κου Δημητρίου Λιγνάδη και είμαστε βέβαιοι όλοι οι συνεργάτες του κ. Κούγια που μαζί του χειριζόμαστε αυτή τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, όχι μόνο δεν θα τον οδηγήσουν σε πειθαρχική έρευνα, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά θα τον επιβραβεύσουν, γιατί η όλη συμπεριφορά του κ. Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη τιμά το Δικηγορικό σώμα και τις αξίες του» σημειώνει ακόμη το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου, ενώ καταλήγει πως:

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το τεκμήριο αθωότητας και τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης και οι πρώτοι που πρέπει να τα σέβονται και να τα τηρούν είναι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, ενώπιον των οποίων και από τις αποφάσεις των οποίων κρίνονται η ελευθερία και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments