Ελλάδα

Self test: Δεν θα τα παραλαμβάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Self test: Δεν θα τα παραλαμβάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Self test: Την απόφαση του Συλλόγου έκανε γνωστή με δήλωσή του ο Κώστας Λουράντος. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που θέτει για να αλλάξει η απόφαση.

Τα self test είναι στον «αέρα» μετά την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να μην τα δέχεται. Η κυβέρνηση μπορεί να σχεδιάζει να τα διαθέσει από τις αρχές του Απριλίου όπως δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη σε αυτό το ζήτημα και στις επιτάξεις γιατρών, όμως, η διαδικασία δεν έχει «κλείσει» πώς θα γίνει. Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση για τα self test έγινε αρχικά από τον Άκη Σκέρτσο την περασμένη Παρασκευή.

Self test: Τι λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, μιλώντας στο Kontra Channel, ξεκαθάρισε πώς τα μέλη του Συλλόγου, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα παραλάβουν τα τεστ.

«Εάν δεν υπάρξει ένα πλαίσιο, το οποίο θα καθορίζει με ποιο τρόπο θα γίνεται η προμήθεια των self test από τα φαρμακεία και το πώς θα γίνεται η διανομή τους στους πολίτες, καθώς επίσης και αν δεν απαγορεύσει ρητώς το να γίνονται τα συγκεκριμένα τεστ μέσα στα φαρμακεία, εμείς δεν πρόκειται να παραλάβουμε τίποτα», εξήγησε.

«Ας πάνε στα σούπερ μάρκετ και να καταγράφουν τα σούπερ μάρκετ σε ποιους τα δίνουν. Εμείς στα φαρμακεία θα είχαμε μια ειδική πλατφόρμα που δεν είναι ακόμη έτοιμη, θα περνάμε τον ασφαλισμένο με τον ΑΜΚΑ κτλ.», τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. «Εμείς δεν πολεμάμε την πρωτοβουλία, η οποία είναι πολύ καλή», ξεκαθάρισε ο κ. Λουράντος.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λουράντος είχε ένα σοβαρό επεισόδιο on air το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά, ο Κώστας Λουράντος εξέφρασε την ενόχλησή του για χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, λέγοντας: «Να με ακούσετε και αυτό που θα πω δεν αφορά εσάς προσωπικά. Σαν σταθμός έχετε πολύ χιούμορ για να είστε σήμερα στο φαρμακείο μου και να απευθύνετε σε μένα τον λόγο, όταν χθες σαν κανάλι λοιδορούσατε κι εμένα και το φαρμακείο μου με απαράδεκτες εκφράσεις».

«Δεν ανήκω στους πρόθυμους, σε αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα σχεδιασμό του σταθμού σας» σημείωσε. Όπως είπε δεν ενοχλήθηκε για το σχόλιο που έγινε, καθώς του κάνει περισσότερο διαφήμιση. «Όταν ο σταθμός σας κάνει ένα σχόλιο για εμένα ότι είμαι παλιάς κοπής, εγώ εκπροσωπώ τον κλάδο μου και έχει προσφέρει στον τομέα της υγείας», σημείωσε.

«Παραποιείτε τις εκφράσεις μου, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Θα σας απαντήσω αν και δεν είχα διάθεση να συζητήσω με τον ΣΚΑΪ, σχετικά με τις επιφυλάξεις του για τα self test. Προσπαθείτε να βάλετε λόγια σε μένα. Σηκωθείτε και φύγετε από το χώρο που σας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή, ντροπή σας, φύγετε από το φαρμακείο μου. Αυτά που κάνατε το βράδυ, ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας. Άντε γειά σας».

Self test: Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments