Πολιτική

Πελώνη για επίταξη: Ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει, θα γίνει

Πελώνη για επίταξη: Ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει, θα γίνει
Πελώνη για επίταξη: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αντέχει το σύστημα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την σημερινή προσέλευση των επιταγμένων γιατρών σημειώνοντας ότι «παραπάνω από 90% είναι η προσέλευση τους, μετά την ύστατη αυτή κίνηση όλοι κατάλαβαν ποιο είναι το καθήκον τους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αντέχει το σύστημα». Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο επίταξης και ιδιωτικών κλινικών απάντησε σχετικά: «Συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα. Γίνεται ότι είναι δυνατόν και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει, θα γίνει».

Πελώνη για επίταξη: Αναφερόμενη στα self tests, ανέφερε ότι «πιστεύω ότι αρχές Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι είναι η πρώτη χώρα που το κάνει δωρεάν και είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει».

Αριστοτελία Πελώνη

H Αριστοτελία Πελώνη

Πελώνη για επίταξη: Από το πρωί παρουσιάζονται οι γιατροί

Εν τω μεταξύ ηπαράδοση των «φύλλων πορείας» στους 206 ιδιώτες γιατρούς, που κλήθηκαν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ξεκίνησε χτες. Πρόκειται για γενικούς γιατρούς, παθολόγους και πνευμονολόγους, που θα μπουν στη «μάχη» στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η πλειοψηφία τους έχει ξεπεράσει τα όριά της. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα τους από τις 08:00 το πρωί παρουσιάζονται στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι η επιλογή των 206 γιατρών έγινε κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Όλοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Οι γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προχώρησε στην επίταξη καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους γιατρούς, ο αριθμός που ανταποκρίθηκε ήταν πολύ μικρός (61 στους 200 που ζητούσε το υπουργείο) και με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής να είναι ασφυκτική, έκρινε πως ήταν αναγκαία η απόφαση για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων. Η απόφαση δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ, ενώ τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments