Διεθνή

Μπλίνκεν Nord Stream 2: Κακή ιδέα για Ευρώπη και ΗΠΑ

Μπλίνκεν Nord Stream 2: Κακή ιδέα για Ευρώπη και ΗΠΑ
Μπλίνκεν Nord Stream 2: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στον Nord Stream 2.

O Άντονι Μπλίνκεν στις κοινές δηλώσεις του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε για τον Nord Stream 2. Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σχετικά με την συνέχιση του έργου, τόσο δια στόματος του Προέδρου Μπάιντεν, όσο και μέσω ανακοινώσεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αξίζει δε να υπενθυμιστεί, πως ο αγωγός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, είναι ήδη ολοκληρωμένος κατά 71%.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τον ρωσικό αγωγό, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι ο αγωγός είναι κακή ιδέα, κακή για την Ευρώπη, κακή για τις ΗΠΑ» και προσέθεσε ότι μπορεί να «υπονομεύσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας, της Πολωνίας και άλλως στενών εταίρων και συμμάχων». Σε ότι αφορά δε τη συμμαχία ανέφερε ότι «θέλουμε να αναζωογονήσουμε τη Συμμαχία, να διαβεβαιώσουμε ότι είναι ισχυρή απέναντι στις απειλές του σήμερα, όπως ήταν στο παρελθόν».

Η προειδοποίηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για Nord Stream 2

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του ότι οποιαδήποτε οντότητα εμπλέκεται στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 διακινδυνεύει να της επιβληθούν κυρώσεις των ΗΠΑ και θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το έργο», τονίζεται σε ανακοίνωση του που υπογράφεται από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στο κείμενο τονίζεται ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά την κατασκευή του αγωγού και «αποτιμά πληροφορίες σχετικά με οντότητες που μοιάζουν να συμμετέχουν» στο έργο. Ο Nord Stream 2 είναι «κακή συμφωνία» για «τη Γερμανία, την Ουκρανία, τους συμμάχους και εταίρους μας στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη», διατείνεται ο κ. Μπλίνκεν. «Όπως έχουν καταστήσει σαφές πολλές αμερικανικές κυβερνήσεις, αυτός ο αγωγός αποτελεί ρωσικό γεωπολιτικό σχέδιο με σκοπό να διχαστεί η Ευρώπη», συμπληρώνει.

Οι δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ

Τον Υπουργό Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν καλωσόρισε στο ΝΑΤΟ ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στολτενμπεργκ υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ευκαιρία για την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη διατλαντική σχέση. Παράλληλα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παγκόσμιες προκλήσεις: τις δραστηριότητες αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, την απειλή της τρομοκρατίας, κυβερνοεπιθέσεις, διάδοση των πυρηνικών όπλων, την άνοδο της Κίνας και τον αντίκτυπο στην ασφάλεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής» και τόνισε ότι «καμία χώρα και καμία ήπειρος δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη αυτές τις προκλήσεις». stoltenberg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments