Διεθνή

Ντέιβιντ Ντόμπρικ: Κατηγορείται για βιασμό

Ντέιβιντ Ντόμπρικ: Κατηγορείται για βιασμό
Ντέιβιντ Ντόμπρικ: Ο Αμερικάνός Youtuber παραιτείται από το app που έφτιαξε μετά από καταγγελία για βιασμό από πρώην συνεργάτη του.

Ο Αμερικανός Youtuber Ντέιβιντ Ντόμπρικ παραιτήθηκε από την εφαρμογή που ήταν συνιδρυτής, ύστερα από καταγγελία βιασμού κατά πρώην συνεργάτη του. Συγκεκριμένα μια γυναίκα που εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο κανάλι του Ντόμπρικ ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από άλλο άτομο που συμμετείχε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Youtuber, ο οποίος έχει σχεδόν 19 εκατομμύρια συνδρομητές, αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο αυτή η καταγγελία ήταν αρκετή για να κάνει τις εταιρίες να διακόψουν οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του.

Ο Ντόμπρικ είναι κυρίως γνωστός για τις φάρσες που έκανε, μερικές φορές μαζί με άλλους Youtubers. Όταν η πανδημία εμφανίστηκε, εκείνος αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του εφαρμογή φωτογραφίας Dispo με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο μετά την καταγγελία βιασμού που δέχθηκε από πρώην συνεργάτη του, η φήμη της εφαρμογής τους κατέρρευσε. Μεταξύ αυτών Spark Capital, μία από τις κορυφαίες εταιρίες που είχαν επενδύσει στην εφαρμογή του, ανακοίνωσε πως πρόκειται να διακόψει τη συνεργασία μαζί του,. Ο Ντόμπρικ, μετά από αυτό το πλήγμα, ανακοίνωσε την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της Dispo, προκειμένου να μην βάλει «φρένο» στην ανάπτυξη της εταιρίας.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία,  μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού κατά τη μαγνητοσκόπηση ενός βίντεο της Vlog Squad το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, της δόθηκε αλκοόλ, παρά το γεγονός ότι ήταν κάτω από τη νόμιμη ηλικία των 21 ετών, και την μέθυσαν μέχρι το σημείο της απώλειας της συνείδησης. Αργότερα, είπε ότι συμμετείχε σε ομαδικό σεξ που περιελάμβανε μέλος της Vlog Squad, ενώ ήταν πολύ μεθυσμένη για να συναινέσει. Το βίντεο, το ποίο δεν δείχνει ρητά το φερόμενο περιστατικό, δημοσιεύθηκε αρχικά στο κανάλι του Ντόμπρικ και ύστερα αποσύρθηκε.

«Αν και ο πελάτης μας είναι ταραγμένος από οποιοδήποτε παράπτωμα αποδίδεται (σε πρώην μέλος της Vlog Squad) υποθέτοντας ότι είναι αλήθεια, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραξία», δήλωσε ο δικηγόρος του Ντόμπρικ. «Η συναίνεση είναι κάτι που είναι εξαιρετικά, σημαντικό για μένα», πρόσθεσε ο Ντόμπρικ μέσω ενός πρόσφατου βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κανάλια του στο YouTube. Είτε γυρίζω (βίντεο) με έναν φίλο, είτε γυρίζω με έναν ξένο, βεβαιώνω ότι όποιο βίντεο βγάζω, έχω την έγκριση από αυτό το άτομο» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments