Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα

Άκης Σκέρτσος: Θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα
Άκης Σκέρτσος: «Θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα. Όσο όμως, προχωράει ο εμβολιασμός, θωρακίζεται ο ευάλωτος ηλικιωμένος πληθυσμός», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο οποίος έκανε την ανακοίνωση για τα δωρεάν rapid test για όλους και ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, υπενθύμισε ότι «πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία τα οποία δίνει η Πολιτεία, κι από εκεί και πέρα με αίσθημα ευθύνης όλοι να προχωρήσουμε σε ελεγχόμενα ανοίγματα, πάντα με τη συνδρομή των ειδικών». Το μήνυμα αυτό έστειλε, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΙ, ο κος Σκέρτσος, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τη νέα κυβερνητική στρατηγική από εδώ και πέρα.

Άκης Σκέρτσος: «Μπορεί να κυκλοφορεί ο ιός ανάμεσά μας»

«Θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα. Όσο όμως, προχωράει ο εμβολιασμός, θωρακίζεται ο ευάλωτος ηλικιωμένος πληθυσμός. Προφανώς μπορεί να κυκλοφορεί ο ιός ανάμεσά μας, να κολλάνε οι νεότεροι, δεν θα είναι τόσο επικίνδυνος, δεν θα φορτώνει το σύστημα υγείας». Στην ίδια συνέντευξη, εξήγησε το «γιατί» της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, ενώ χαρακτήρισε «αστείο» να ζητούν αμοιβή οι φαρμακοποιοί αμοιβή για το δωρεάν τεστ. Αν, ωστόσο, ο πολίτης ζητά βοήθεια από τον φαρμακοποιό του, θα υπάρχει πρόβλεψη για ένα προκαθορισμένο συμβολικό αντίτιμο, διευκρίνισε. Άκης Σκέρτσος

Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την άποψη που θέλει την κυβέρνηση να δρα στο «και πέντε». Και επέμεινε πως «χρειάζεται ενίσχυση των υγειονομικών που έχουν επωμισθεί εδώ και ένα χρόνο μια πολύ βαριά υπόθεση στις πλάτες τους. Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα χρειάζεται να βάλουν δυνάμεις και οι ιδιώτες γιατροί». Ενώ αναφορικά, ειδικότερα, με το ποιος καθορίζει τις ανάγκες για επιπλέον γιατρούς, είπε πως τα στοιχεία έρχονται από την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια.

Άκης Σκέρτσος: «Τα ατομικά τεστ δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε με το εμβόλιο»

Στο άλλο θέμα της επικαιρότητας, τα self tests, δήλωσε πως έχει γίνει συζήτηση από την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, γίνονται εντατικές συζητήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο, και την περασμένη εβδομάδα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Νομίζω ότι έχουν καταλάβει ποια είναι η δική τους συμμετοχή και γιατί είναι κρίσιμη. Τα φαρμακεία της γειτονιάς είναι το προφανές σημείο στο οποίο πρέπει να προσφεύγει ο πολίτης για να προμηθευτεί τα δωρεάν ατομικά τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού και πιστεύω ότι θα συνεργαστούν χωρίς κόστος για τον πολίτη. Είναι, άλλωστε, υποχρέωσή τους στο πλαίσιο του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελούν», ανέφερε.

Παράλληλα, «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που πραγματοποιεί μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας πολλές χιλιάδες τεστ καθημερινά. Ξεκινήσαμε πέρυσι από 800 τεστ την ημέρα, πραγματοποιούμε πάνω από 60.000 πλέον. Αυτό όμως, πλέον δεν είναι επαρκές. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε περιοριστικά μέτρα, πρέπει η οικονομία, η κοινωνία, η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Άρα, χρειάζεται μια άλλη κλίμακα στη διενέργεια των τεστ που θα εντοπίζουν όσους είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος ξεδιπλώνοντας τη νέα στρατηγική, με τη διευκρίνιση, βέβαια, ότι «τα ατομικά τεστ δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε με το εμβόλιο». Άκης Σκέρτσος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments