Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 24/3: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 24/3: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 3062 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα κατέχει τα 1422.  Στο “κόκκινο” ξανά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Αττική. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων. Κατανομή κρουσμάτων

Στον  παρακάτω πίνακα φαίνεται αναλυτικά η κατανομή κρουσμάτων.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική:192  κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:168  κρούσματα
  • Δυτική Αττική:98  κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών:214 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών:338 κρούσματα
  • Νήσων:18  κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών:173  κρούσματα
  • Πειραιώς:221  κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 387 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 121.
Κατανομή κρουσμάτων

Τι λένε οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας

Μετά την κατανομή κρουσμάτων πάμε στους ειδικούς, ο  Χαράλαμπος Γώγος μίλησε σήμερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων χθες αλλά και την επίταξη των ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας. Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στον ΣΚΑΪ «η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα. Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς «το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1″. Ωστόσο, με τα δεδομένα αυτά, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά.», τόνισε ο κ. Γώγος.

Κατανομή κρουσμάτων

Κρούσματα σήμερα 24/3: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία» είπε.

Στη συνέχεια τόνισε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου ότι «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε».

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. «Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» κατέληξε ο καθηγητής.

Κρούσματα σήμερα 24/3: Τι λένε οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας

Κρούσματα σήμερα 24/3: Η εκτίμηση Δερμιτζάκη

Πολλές φορές στο παρελθόν ο κ. Δερμιτζάκης, έχει αναφερθεί στην πανδημία και στο πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Μάλιστα, πρόσφατα πρότεινε το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Σήμερα 24/3 ο καθηγητής Γενετικής της Γενεύης δημοσίευσε μία ανάρτηση στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook τονίζει: «Τα lockdown δουλεύουν πολυ καλά και είναι η σωστή λύση όσο η συμμετοχή του κόσμου είναι δυνατή. Τώρα που δεν είναι, η λύση αυτή δεν είναι τόσο αποτελεσματική». Και προσθέτει: «Εάν συνεχίσουμε έτσι τα κρούσματα θα αυξάνονται μέχρι να αλλάξει ο καιρός και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί». Τέλος, σημειώνει πως αναμένει «μια νέα βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατανομή κρουσμάτων

Κρούσματα σήμερα 24/3: Η εκτίμηση Δερμιτζάκη

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη:

«Αδιέξοδο. Οπως βλέπουμε τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται με ένα σχετικά σταθερό ρυθμό. Επομένως είναι ξεκάθαρο οτι τα μέτρα σε συνδυασμό με την συμμετοχή των πολιτών δεν έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε και το R είναι σταθερά και αρκετά πάνω από το 1. Τα lockdown δουλεύουν πολυ καλά και είναι η σωστή λύση όσο η συμμετοχή του κόσμου είναι δυνατή. Τώρα που δεν είναι, η λύση αυτή δεν είναι τόσο αποτελεσματική.

  • Να δεχθώ ότι οι μεταλλάξεις κάνουν τον έλεγχο της μετάδοσης πιο δύσκολο.
  • Να δεχθώ ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
  • Να δεχθώ ότι η πρόταση μου για να ανοίξουμε πολύ προσεκτικά κάποιες δραστηριότητες ώστε να γίνουν επαφές έξω αντι για μεσα στο σπίτι ώστε να μειωθεί η μετάδοση έχει ρίσκο.

Και τι περιμένουμε τώρα;

Ακούω εδώ και εβδομάδες ευχολόγια ότι από την επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα χωρίς απολύτως καμμία τεκμηρίωση. Δεν είναι όμως δυνατόν να μιλάμε επιστημονικά χωρίς στοιχεία. Τι θα αλλάξει στη μετάδοση ώστε να δύομε σταθεροποίηση, κάτι το οποίο ακούω 3 εβδομάδες τώρα και δεν συμβαίνει.

Ακούω επίσης την πρόταση να κάνουμε ένα πιο σκληρό lockdown για 2 εβδομάδες. Ωραία, καλό ακούγεται αυτό θεωρητικά, και αν γινόταν θα δούλευε, αλλά πως θα γίνει; Ποια είναι τα πιο αυστηρά μέτρα τα οποία θα μπορέσει πραγματικά να εφαρμόσει η πολιτεία και να συμμετέχουν οι πολίτες; Μήπως είναι ευχολόγιο και αυτό; Ακόμα και αν δεν θέλει κάποιος να πάρει το ρίσκο να ακολουθήσει τη δική μου πρόταση για ελεγχόμενο άνοιγμα με στόχο τη μείωση της μετάδοσης, θεωρώ ότι είναι πολύ περίεργο και θα έλεγα και λίγο οξύμωρο επιστημονικά να παραμένουμε σε ένα μοντέλο το οποίο αποδεδειγμένα πια δε δουλεύει σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Εάν συνεχίσουμε έτσι τα κρούσματα θα αυξάνονται μέχρι να αλλάξει ο καιρός και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κάτι το οποίο θα συμβεί από Μάιο και μετα και θα πάρει χρόνο να πέσουν σε τέτοια επίπεδα ώστε να είναι η χώρα μας έτοιμη για την έναρξη του καλοκαιριού και για μας αλλά και για την άφιξη τουριστών με ασφάλεια. Περιμένω λοιπόν μια νέα βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση. Η παραμονή στο status quo είναι μη βιώσιμη».

Η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη

Κρούσματα σήμερα 24/3: Τι λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

ΟΑθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για τις εξελίξεις για την πανδημία. Ο κ. Εξαδάκτυλος έχει αναφέρει και στο παρελθόν η άρση του lockdown θα ήταν μία κακή κίνηση λόγω της επιδημιολογικής εικόνας. Μιλώντας για την επίταξη των γιατρών εξέφρασε την προσωπική του διαφωνία με τις πράξεις της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και κυρίως στην κρισιμότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία.

Κατανομή κρουσμάτων

Κρούσματα σήμερα 24/3: Τι λένε οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας

Όπως εξήγησε, πρόκειται για το δύσκολο σενάριο. «Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας.

Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που καθημερινά εκπλήσσει δυσάρεστα, πως και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του και επικαλέστηκε τις αξιόπιστες προβλέψεις βάσει μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Για τις αρχικές προβλέψεις ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, είπε ότι δεν είμαστε πια σε αυτό το σημείο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η προοπτική του να κάνουμε ένα Πάσχα τέτοιο που να γεμίσει τις ψυχές μας, δεν έχει χαθεί οριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου, τόνισε ότι ενδεχομένως και να γίνει κάποια σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, ωστόσο η δική του εισήγηση θα είναι ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments