Ελλάδα

Επίταξη γιατρών: Σήμερα η «παρουσίασή» τους στα νοσοκομεία

Επίταξη γιατρών: Σήμερα η «παρουσίασή» τους στα νοσοκομεία
Επίταξη γιατρών: Το υπουργείο προχώρησε στην επίταξη καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους γιατρούς, ο αριθμός που ανταποκρίθηκε ήταν πολύ μικρός.

Γεγονός είναι η επίταξη των γιατρών στη χώρα. Η παράδοση των «φύλλων πορείας» στους 206 ιδιώτες γιατρούς, που κλήθηκαν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ξεκίνησε χτες. Πρόκειται για γενικούς γιατρούς, παθολόγους και πνευμονολόγους, που θα μπουν στη «μάχη» στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η πλειοψηφία τους έχει ξεπεράσει τα όριά της.

Επίταξη γιατρών: Σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 08:00 το πρωί στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι η επιλογή των 206 γιατρών έγινε κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Όλοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Οι γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προχώρησε στην επίταξη καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους γιατρούς, ο αριθμός που ανταποκρίθηκε ήταν πολύ μικρός (61 στους 200 που ζητούσε το υπουργείο) και με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής να είναι ασφυκτική, έκρινε πως ήταν αναγκαία η απόφαση για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων. Η απόφαση δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ, ενώ τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση. Επίταξη γιατρών

Επίταξη γιατρών: Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 για τους λόγους της επίταξης, είπε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε, ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Για τους γιατρούς δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνον 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν, για να τους ευχαριστήσω».

Ακόμη, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έγινε γιατί «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην ‘αγορά’ και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ, αν εξαιρέσει κάποιος όσους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δώσαμε τη δυνατότητα ακόμη και στους συνταξιούχους να προσφέρουν και να μονιμοποιήσουμε τους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ». Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο» και ότι δεν θα επιτρέψει να σπείρει κανείς τον πανικό».

Επίταξη γιατρών: Αυτό είναι το «φύλλο πορείας»

Επίταξη γιατρών

Επίταξη γιατρών: Αυτό είναι το «φύλλο πορείας» 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments