Ελλάδα

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας
Αλλαγή ώρας 2021: Την Κυριακή 28 Μαρτίου θα πάμε στη θερινή ώρα για το 2021. Τι έχει αποφασιστεί για την κατάργησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αλλαγή ώρας για το 2021 στην Ελλάδα θα γίνει στις 28 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή. Τότε θα περάσουμε στη θερινή ώρα αφού από τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε τη χειμερινή. Εκείνη τη μέρα θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση για το σταμάτημα αυτής της πρακτικής πριν από δύο χρόνια, ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00 (σε κινητά και υπολογιστές η διαδικασία είναι αυτόματη).

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Στα κινητά δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, γυρνούν αυτόματα

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Στα κινητά δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, γυρνούν αυτόματα

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Τι έχει αποφασιστεί στην ΕΕ, τι θα γίνει τελικά

Με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Αντίθετα, για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει τη θέση αναφορικά με την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας, υποστηρίζοντας το τέλος των αλλαγών στην ώρα μέχρι το 2021, οπότε και η κάθε χώρα καλείται να επιλέξει εάν οι δείκτες των ρολογιών θα παραμείνουν στη θερινή ή τη χειμερινή.

Όμως, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

Αλλαγή ώρας 2021 Ελλάδα: Από πότε ισχύει στη χώρα μας

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως.

Στη δεκαετία, όμως, του 1970 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με έναρξη το 1975.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments