Ελλάδα

Επεισόδια τώρα στην Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε πολίτες

Επεισόδια τώρα στην Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε πολίτες
Επεισόδια τώρα στην Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες, τούβλα και μπουκάλια σε πολίτες που έκαναν πορεία για την 25η Μαρτίου.

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στην Θεσσαλονίκη, μετά από πορεία που πραγματοποίησαν πολίτες με αφορμή την 25η Μαρτίου. Εκδηλώσεις γίνονται σήμερα σε όλη την χώρα για την 25η Μαρτίου και για τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

Σε ότι αφορά τα επεισόδια, άγνωστοι πέταξαν πέτρες, τούβλα και μπουκάλια σε όσους έκαναν μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Η ένταση ξέσπασε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, όταν η πορεία έφτασε μπροστά από διατηρητέο κτίριο το οποίο τέλει υπό κατάληψη.

Επεισόδια τώρα στην Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το κτήριο

Σημειώνεται πως στο κτίριο εδώ και χρόνια βρίσκονται αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εξήλθαν από το κτίριο μόλις είδαν τους συμμετέχοντες της πορείας, που ξεκίνησε από τον Εύοσμο. Στο σημείο βρισκόνται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες διέκοψαν την πορεία, ενώ μερίδα αγνώστων παραμένει ακόμη στον αύλειο χώρο του κτιρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Το πρωί της 25ης Μαρτίου έγινε η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία (συγκεκριμένου αριθμού) μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και επιθεώρηση του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα λάβουν μέρος ακόμη, τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα θα διέλθουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κι ένα ανακατασκευασμένο Spitfire, το καταδιωκτικό-θρύλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μάχης της Αγγλίας.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διάταξη των καθισμάτων θα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των μελών της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας που θα λάβουν θέση στις εξέδρες θα είναι περιορισμένος. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεοπτική κάλυψη που ετοιμάζει η ΕΡΤ, με εκφωνητές της παρέλασης τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την Αρχισμηνία Σοφία Κορμά.

Επεισόδια τώρα στην Θεσσαλονίκη: Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments