Ελλάδα

Επεισόδια τώρα: Πέτρες, ξύλα και χημικά στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια τώρα: Πέτρες, ξύλα και χημικά στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια τώρα: Ομάδα ατόμων έκανε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα ενώ τα ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών.

Επεισόδια είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατία, ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και συμμετέχοντες στην πορεία κατά της εκκένωσης του ΑΠΘ από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes, ομάδα ατόμων έκανε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα ενώ τα ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών, φέρνοντας στη μνήμη όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε Νέα Σμύρνη και Νίκαια.

Θυμίζουμε πως επιχείρηση της Ελληνικής Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Οι δρόμοι πέριξ του πανεπιστημίου είχαν αποκλειστεί. Ήδη είχαν γίνει προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν εντός της κατάληψης, με την επιχείρηση να έχει ξεκινήσει γύρω στις 06.00 το πρωί. Στη συνέχεια, σε 33 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για 26 άνδρες και 7 γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν.

Όπως ανακοινώθηκε, οι 33 προσαγωγές έγιναν από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος. Σε ό,τι αφορά στους προσαχθέντες η αστυνομία γνωστοποίησε ότι «οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο». Όπως σημειώθηκε από την ΕΛΑΣ «το πανό που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι καταληψίες, έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια τώρα: Ελεύθεροι οι 16 συλληφθέντες

Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μιάμιση ώρα αργότερα. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη Αστυνομίας.

Πάντως, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 16 συλληφθέντες κατά τη σημερινή επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά στο αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ). Και λόγω των περιορισμών για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην εισαγγελία, θα οριστεί ρητή δικάσιμος. επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments