Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Πότε θα σταματήσει

Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Πότε θα σταματήσει
Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Η πρόβλεψη του δισεκατομμυριούχου σχετικά με το τέλος της πανδημίας.

Ο κόσμος θα επανέλθει στην κανονικότητα μέχρι τα τέλη του 2022 χάρη στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza και στον τηλεοπτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TVN24. «Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνιδρυτής της Microsoft σχετικά με την πανδημία, προσθέτοντας ότι το μόνο καλό νέο ήταν η πρόσβαση σε εμβόλια. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα πρέπει η ανθρωπότητα να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο πρώην πρόεδρος της Microsoft Corp έχει διρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, που φέρει το όνομα Bill and Melinda Gates Foundation. Μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία του κορωνοϊού, τα οποία πρόκειται να διοχετευθούν για την κατασκευή εμβολίων, διαγνωστικών και άλλων πιθανών θεραπειών.

Η εγκατάσταση COVAX, υποστηριζόμενη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση (GAVI), στοχεύει στη διασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για χώρες χαμηλού εισοδήματος έως το τέλος του 2021.

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι θεωρίες συνομωσίας

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού ο Μπιλ Γκέιτς έχει βρεθεί στο επίκεντρο των θεωριών συνομωσίας στα social media. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γκέιτς είπε ότι τα εκατομμύρια των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για αυτόν και για τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, πιθανότατα προέκυψαν από το συνδυασμό μιας τρομακτικής πανδημίας και της αύξησης της δημοτικότητας των social media. «Κανείς δεν θα είχε προβλέψει ότι εγώ και ο Δρ Φάουτσι θα είμαστε τόσο εξέχοντες σε αυτές τις πραγματικά κακές θεωρίες», είπε ο Γκέιτς. «Με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να σταματήσει».

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια συνωμοσίες έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμησή του. Οι θεωρίες συνομωσίας περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία για να δοκιμάσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να επωφεληθούν από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμβόλια για την εισαγωγή ιχνηλάσιμων μικροτσίπ σε ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments