Αθλητισμός

Ρόι Κάρολ: Κατάθεση ψυχής για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη

Ρόι Κάρολ: Κατάθεση ψυχής για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη
Ρόι Κάρολ: Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ μίλησε για τη μάχη που έδωσε να ξεφύγει από τους «δαίμονές» του.

Ο Ρόι Κάρολ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και στον ΟΦΗ στην Ελλάδα, ενώ είχε περάσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Βόρειας Ιρλανδίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail κυριολεκτικά συγκλόνισε με την κατάθεση ψυχής που έκανε.

Ο Βορειο-Ιρλανδός τερματοφύλακας μίλησε για την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ, τις δύσκολες ώρες που πέρασε κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού τραυματισμού, αλλά και για την απεξάρτηση από το ποτό.

Ο 43χρονος γκολκίπερ έδωσε τη συνέντευξη για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα προκειμένου να μιλήσουν ανοιχτά για να βρουν βοήθεια. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στην εποχή της πανδημίας αυτά τα προβλήματα αυξάνονται.

Ρόι Κάρολ: Κατάθεση ψυχής για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη

Ρόι Κάρολ: Κατάθεση ψυχής για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη

Ρόι Κάρολ: Όλα ξεκίνησαν από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε

Ο Ρόι Κάρολ τόνισε ότι μετά από έναν τραυματισμό που είχε το 2006 άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον αλκοολισμό. «Δεν έχεις τίποτα άλλο να περιμένεις πέρα από το να γυρίσεις σπίτι και να πιεις μπύρες. Και με το lockdown όλο αυτό γίνεται χειρότερο. Πίνεις δυο-τρεις μπύρες, μετά δυο-τρία ποτά, το συνηθίζεις και τελικά γίνεται εμμονή, εξάρτηση. Το 2006 με τον τραυματισμό στη μέση δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω γιατί δεν είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά ποτέ ξανά. Ήμουν σε μια μαύρη τρύπα», είπε χαρακτηριστικά ο Κάρολ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έπινα πολύ, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου συνέβαινε. Κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλοι νόμιζαν ότι ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο, όμως πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου απλά έπινα μόνος για να ξεχάσω. Δεν έβλεπα τι πρόβλημα είχα και αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. Την απεξάρτηση την ξεκίνησα γιατί μου το είπαν η σύζυγος και τα παιδιά μου. Όταν είχα ομάδα, δεν έπινα και το είχα στο μυαλό μου πριν τους αγώνες να μην πιώ αλκοόλ. Όταν δεν είχα ομάδα όμως άρχισα να πίνω σχεδόν κάθε μέρα. Είχα ελεύθερο χρόνο και πολύ αλκοόλ στα χέρια μου. Ήταν τρελό».

Αν δεν σταματούσε, θα πέθαινε. «Αν δεν σταματούσα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Δεν θα το άντεχε το σώμα μου. Δεν έφτασα σε σημείο να σκεφτώ να κάνω κακό στον εαυτό μου, όμως θα με σκότωνε το αλκοόλ».

Ο Κάρολ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βγήκε δημοσίως να μιλήσει για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη που πέρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόλις επέστρεψα στην πατρίδα μου το 2016 κατάλαβα πόσο σοβαρό θέμα ήταν. Πλέον θέλω να δώσω κάτι πίσω. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος πως είναι πολύ καλό να μιλάς για τα προβλήματά σου. Να ανοίγεσαι. Η κατάθλιψη και το ποτό μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε» και κατέληξε: «Ευτυχώς το αλκοόλ δεν με απασχολεί πια. Εχω μείνει δίχως αλκοόλ για 10 χρόνια».

Ο Ρόι Κάρολ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Αγγλίας με τη Γιουνάιτεντ (έπαιξε από το 2001 έως το 2005). Στη συνέχεια πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2012-14), αγωνίζεται ακόμη σε ερασιτεχνικό επίπεδο στη Βόρεια Ιρλανδία. Στον ΟΦΗ έπαιξε το 2011-12.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments