Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νέα για την πορεία της πανδημίας

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νέα για την πορεία της πανδημίας
Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από την Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κορωνοϊός στη σημερινή ενημέρωση όπως κάθε Παρασκευή είναι το επίκεντρο. Σήμερα 26 Μαρτίου στο Υπουργείο Υγείας σήμερα μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ , Ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης θα μας ενημερώσουν για την πορεία της πανδημίας. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερο επιβαρυμένο, αλλά για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα είδαμε μια τάση σταθεροποίησης σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου. Όπως είπε παρατηρείται μια σταθεροποίηση σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες και μια αυξητική τάση σε άλλες.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 23.500. Αναφέρθηκε στα καλά νέα, λέγοντας πως την εβδομάδα που μας πέρασε ο δείκτης θετικότητας περίμενε σταθερός στο 6%. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα πιεσμένη, σημείωσε, προσθέτοντας πως χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 700. Η ίδια μετέφερε ένα δειλό μήνυμα αισιοδοξίας από το νοσοκομείο Αττικό, στο οποίο εργάζεται, λέγοντας πως κατά τη χθεσινή εφημερία υπήρξε μια μείωση των εισαγωγών.

Αναφέρθηκε στα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιτροπή για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, προκειμένου, όπως είπε, να μην οδηγηθούμε και πάλι σε κλείσιμο αυτών. Βασική προϋπόθεση σημείωσε, η μείωση των νέων κρουσμάτων και τη σταθεροποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε αυτά που επεξεργάζεται η επιτροπή περιλαμβάνονται:

  • Σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων
  • Αξιοποίηση της χρήσης εξωτερικών χώρων
  • Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας.

Μαγιορκίνης: Εύκολη η διαδικασία των self test

Στην πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται το σύστημα Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Μαγιορκίνης, λέγοντας πως έχει παρατηρηθεί επιβάρυνση σε ποσοστό 10% στα ενεργά κρούσματα. Σημαντικά αυξημένες εισαγωγές έχουν οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θανάτων. Στην Αττική η επιδημία έδειξε μεγαλύτερη επιβάρυνση της τάξης του 20% στα παρατηρούμενα ενεργά κρούσματα. Οι εκτιμήσεις της επιδημιολογικής καμπύλης δείχνουν ήπιες στάσεις σταθεροποιησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μία στις πέντε άτυπες συναντήσεις τεσσάρων ατόμων θα οδηγήσει σε υπερμετάδοση. Αναφερόμενος στη διαδικασία των self test είπε πως μέσω μιας διαδικασίας εκμάθησης που διαρκεί δύο λεπτά μέσω βίντεο, θα μπορέσει κάθε πολίτης να πάρει με ασφάλεια δείγματα με τα self test.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments