Αθλητισμός

ΑΕΚ χάντμπολ: Πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελικούς

ΑΕΚ χάντμπολ: Πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελικούς
ΑΕΚ χάντμπολ: Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζούμπρι από την Τσεχία ή την Γκορένιε Βελένιε από τη Σλοβενία.

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ πήρε χθες (Παρασκευή 26 Μαρτίου) πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελικούς του European Cup. Ο «Δικέφαλος» νίκησε τη Νέβα στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ με 29 – 27 (ημίχρονο 12 – 14), στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, και «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες του κόντρα στη ρωσική ομάδα, της οποίας είχε επιβληθεί και χθες στο ίδιο γήπεδο με 30 – 21.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζούμπρι από την Τσεχία ή την Γκορένιε Βελένιε από τη Σλοβενία. Το προβάδισμα για την πρόκριση από αυτό το ζευγάρι έχει αποκτήσει η Γκορένιε Βελένιε, καθώς πήρε το περασμένο Σάββατο (20/3) τη νίκη με 31-26 στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία. ΑΕΚ χάντμπολ

ΑΕΚ χάντμπολ: Η Ένωση ήταν το φαβορί για την πρόκριση

Η Ένωση ήταν το φαβορί για την πρόκριση μετά το προβάδισμα των εννέα γκολ που πήρε στο χθεσινό παιχνίδι, αν και η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη «κυνήγησε» την ανατροπή και προηγήθηκε στο ξεκίνημα του σημερινού παιχνιδιού με 4 – 0 στο 5ο λεπτό. Η ΑΕΚ αντέδρασε και ισοφάρισε 9 – 9 στο 19ο λεπτό, αλλά η Νέβα «απάντησε» με νέο σερί 4-0 και προηγήθηκε ξανά με 13 – 9 στο 26ο λεπτό και 17 – 13 στο 33ο λεπτό. Όμως, ο «Δικέφαλος» είχε τις… απαντήσεις και ισοφάρισε 18 – 18 στο 39ο λεπτό, «ψαλιδίζοντας» τις (λιγοστές) ελπίδες της ρωσικής ομάδας για την ανατροπή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο έφτασε μέχρι το +3, προτού οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίσουν σε 25-25 και στη συνέχεια σε 27 – 27, περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως, Τζηράς και Κεδέρης διαμόρφωσαν το τελικό 29-27 και «σφράγισαν» την πρόκριση της ΑΕΚ στους «4» της διοργάνωσης.

ΑΕΚ χάντμπολ

ΑΕΚ χάντμπολ: Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Τζηράς 3, Δομπρής, Νικολαΐδης, Ρέινα 3, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Φλορίδο 5, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 6, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 3.

ΝΕΒΑ: Εμελιανένκο, Κοβαλένκο 2, Στολιάροφ 2, Σιμάνσκι, Τουράεφ 5, Γκορντέεφ, Σολοντοβνίκοφ 5, Σίνκελ 1, Αρκάτοφ 2, Βορόνιν 5, Ντιατσένκο, Τσαχαρίας 3, Γκρίμπκοφ 2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments