Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 27/3: Σκέψεις για άνοιγμα και πίεση στο ΕΣΥ

Κρούσματα σήμερα 27/3: Σκέψεις για άνοιγμα και πίεση στο ΕΣΥ
Κρούσματα σήμερα 27/3: Το δύσκολο γρίφο του σταδιακού ανοίγματος της χώρας, χωρίς μεγάλη αύξηση κρουσμάτων καλείται να λύση η κυβέρνηση.

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την πορεία του κορωνοϊού βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ενώ το ΕΣΥ συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, εντείνονται και οι πιέσεις για άνοιγμα της κοινωνίας, ενώ βρισκόμαστε και εν αναμονή της ανακοίνωσης για τα κρούσματα σήμερα 27/3. Πρόκειται για ένα δύσκολο γρίφο τον οποίο καλείται να λύση η κυβέρνηση, φαίρνοντας πίσω κομμάτια της καθημερινότητας, χωρίς ομως να υπάρξει παράλληλα αύξηση των κρουσμάτων.

Ιιδαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση σε εστίαση και λιανεμπόριο με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, μετά και την ανακοίνωση παράτασης του lockdown στην Αττική, να δηλώνει ότι «η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο». Κρούσματα σήμερα 27/3

Κρούσματα σήμερα 27/3: «Παράθυρο» με προϋποθέσεις από τον Άκη Σκέρτσο

«Σήμα» για ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, επαναλειτουργίας των δικαστηρίων κ.α. δραστηριοτήτων έστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Mega, υπό τον όρο βέβαια, όπως ανέφερε, ότι θα συνεχισθεί η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων και κυρίως των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Επίσης, έκανε ένα βήμα πιο πέρα, ανακοινώνοντας ότι «θα ανοίξουμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και την εξωτερική εστίαση». Στη συνέχεια ο κος Σκέρτσος κατέθεσε στοιχεία της συμπληρωματικής στρατηγικής που «έχουμε ανακοινώσει και θα εφαρμόσουμε από τις αρχές Απριλίου»

Κρούσματα σήμερα 27/3: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας για τη σκληρή μάχη που δίνουν. Κρούσματα σήμερα 27/3

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, επέμεινε πως ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας», και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί εντός του Απριλίου θα ξεδιπλώνουν το σχέδιο ανακατανομής των δραστηριοτήτων, που έχουν «παγώσει» λόγω του lockdown.

Ποιες περιοχές μπήκαν σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»:

  • Η Π.Ε. Κοζάνης
  • Η Π.Ε. Πέλλας
  • Ο Δήμος Γρεβενών
  • Ο Δήμος Κιλκίς
  • Ο Δήμος Βέροιας

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας η Κοζάνη εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες, η Πέλλα εμφάνισε αύξηση 101,9% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες, ο Δήμος Κιλκίς παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες και ο Δήμος Βέροιας στα ενεργά κρούσματα παρουσίασε αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες. Κρούσματα σήμερα 27/3

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στά μέσα της, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τις διαδημοτικές μετακινήσεις με εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά

Από τις αρχές Απριλίου, στη μάχη της πανδημίας μπαίνουν τα self test, τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις άλλες δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως τα τυχαία rapid test και ο εμβολιασμός και θα είναι υποχρεωτικά για τις εξής κατηγορίες:

  • Εργαζόμενους σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, μεταποίηση, δικαστήρια, επιχειρήσεις
  • Στα σχολεία: υποχρεωτικό self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές μία φορά την εβδομάδα
  • Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments