Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: «Θα συνεχιστεί η στήριξη και τον Απρίλιο»

Κωστής Χατζηδάκης: «Θα συνεχιστεί η στήριξη και τον Απρίλιο»
Κωστής Χατζηδάκης: Για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, τις συντάξεις και voucher μίλησε ο υπουργός Εργασίας

Για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, τις συντάξεις και voucher μίλησε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μιλώντας στο Mega σημείωσε πως η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο και δεν πρόκειται κανένας να μείνει ακάλυπτος.

Κωστής Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και το πρόγραμμα «Συνεργασία» για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, δήλωσε.

«Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Κωστής Χατζηδάκης: Συντάξεις και voucher 200 ευρώ

Για τις συντάξεις, υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης πως γίνεται προσπάθεια να δοθούν οι εθνικές συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Τα χρήματά τους θα λάβουν όσοι θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα “όπλα” που έχουμε στη διάθεσή μας» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθεί και η νέα υλικοτεχνική υποδομή του ΕΦΚΑ, καθώς έχουν αγοραστεί 1.700 κομπιούτερ. «Επίσης, θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις με συμβάσεις έργου, δηλαδή πληρωμή ανά τεμάχιο συμβασιούχων και συνταξιούχων που έχουν σχετική εμπειρία, ενώ θα ρίξουμε στη μάχη και πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.

Για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε πως  θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων υποστήριξε πως αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή τους.

Κωστής Χατζηδάκης: Ανοιξε η πλατφόρμα για τους προμηθευτές για τα voucher 200 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα για για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού για το πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα».

Στην πλατφόρμα καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments