Τεχνολογία

Instagram: Έρχεται έκδοση ειδικά για παιδιά

Instagram: Έρχεται έκδοση ειδικά για παιδιά
Instagram: Η γνωστή πλατφόρμα αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε μία νέα έκδοση ειδική για τα ανήλικα παιδιά.

Οι εφαρμογές των social media έχουν την τιμητική τους εν μέσω lockdown αφού εκεί σχολιάζουμε όσα μας απασχολούν, ενώ υπάρχουν δυσκολίες και παράπονα όταν δεν έχουμε ίντερνετ. Το Instagram επιδιώκει να αλλάξει κι άλλο και να γίνει πιο ασφαλής για τα ανήλικα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή πλατφόρμα, προσανατολίζεται στη δημιουργία μίας νέας έκδοσης για παιδιά κάτω των 13 ετών. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ακόμα ένα λεπτομερές πλάνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του. Παράλληλα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται σε ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε ανήλικες. Αυτό θα ισχύει για τους ενήλικες που δεν ακολουθούν, προκειμένου να αποφευχθούν αυτόκλητες επαφές.

Νέα έκδοση ειδική για παιδιά

«Μέρος της λύσης είναι να δημιουργήσουμε μία έκδοση του Instagram για τους νέους ή τα παιδιά, όπου οι γονείς θα έχουν διαφάνεια ή έλεγχο. Είναι ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε. Ολοένα και περισσότερο τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους αν μπορούν να συμμετέχουν σε εφαρμογές που έχουν και οι φίλοι τους.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε κοιτάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προϊόντα –όπως κάναμε με το Messenger Kids*, το οποίο είναι κατάλληλο για τα παιδιά και το διαχειρίζονται γονείς. Εξερευνούμε το να φέρουμε την εμπειρία του Instagram υπό τον έλεγχο των γονέων, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν συνδεδεμένα με τους φίλους τους, να αποκτήσουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και άλλα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Facebook, Joe Osborne.

Σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία νεότερων

Ακόμη, πρόσφατα το Instagram αποκάλυψε μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των νεότερων, μεταξύ άλλων μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να μαντεύει την ηλικία των χρηστών.

Το Instagram, που ανήκει στην «οικογένεια» εφαρμογών που κατέχει η Facebook, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Υπενθυμίζεται, ότι το Messenger Kids ξεκίνησε το 2017 και απευθυνόταν σε παιδιά 6-12 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments