Καιρός

Καλλιάνος καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει ο «σύντομος χειμώνας»

Καλλιάνος καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει ο «σύντομος χειμώνας»
Καλλιάνος καιρός: Ο μετεωρολόγος του Mega, όπως κι άλλοι συνάδελφοί του, επιβεβαιώνει ότι θα έχουν απότομη αλλαγή τις επόμενες μέρες, αλλά για λίγο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαιώνει ότι ο καιρός τις επόμενες μέρες θα αλλάξει απότομα, θα έχουμε έναν «σύντομο χειμώνα» που δεν θα θυμίζει τη σημερινή μέρα για παράδειγμα. Το ίδιο έχει προβλέψει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του Open.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Τις επόμενες μέρες, λοιπόν, θα έχουμε βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, αύριο Τρίτη 30/3 και μεθαύριο Τετάρτη 31/3, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, από τη Θεσσαλία δηλαδή και νοτιότερα και την ανατολική Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα έχουμε τοπικές βροχές.

Καλλιάνος καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει ο «σύντομος χειμώνας»

Καλλιάνος καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει ο «σύντομος χειμώνας»

Στο Αιγαίο θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με την Τετάρτη να είναι μια δύσκολη μέρα για τις Κυκλάδες και την Κρήτη καθώς ειδικά στην Κρήτη αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Τρίτη και Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα με πολλές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια και περιοχές των σποράδων, στην ανατολική Πελοπόννησο και κυρίως στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα έχουμε μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Καλλιάνος καιρός: Ισχυρά τα φαινόμενα στην Κρήτη

Συστήνεται μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στη βόρεια Κρήτη γιατί παρέα με βροχές και τις καταιγίδες αναμένονται ισχυροί βοριάδες έως και 8 με 9 μποφόρ τοπικά. Ο συνδυασμός θυελλωδών ανέμων και καταιγίδων πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Κρήτη, εκτίμησε ο μετεωρολόγος, ενώ προειδοποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα του νησιού για τους παραπάνω λόγους.

Την ίδια ώρα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πάρα πολύ καλός καιρός. Θα πέσει μεν η θερμοκρασία αλλά θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού από το Windy.com

Αλλαγή ξανά από το Σαββατοκύριακο

Στη συνέχεια ο καιρός βελτιώνεται θεαματικότητα και πάμε για ένα σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να ξεπερνάει και τους 22 βαθμούς κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια βέβαια πάντα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Το Σαββατοκύριακο πραγματικά θα θυμίζει άνοιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments