Ελλάδα

65χρονη νεκρή εμβόλιο: Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

65χρονη νεκρή εμβόλιο: Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ
65χρονη νεκρή εμβόλιο: Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για το περιστατικό στο Ίλιον όταν γυναίκα κατέληξε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της.

Μια 65χρονη βρέθηκε νεκρή σήμερα στο Ίλιον μετά από μισή ώρα που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όπως είναι φυσικό, το θλιβερό συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ερευνάται. Να θυμίσουμε ότι υπό διερεύνηση είναι και το περιστατικό με την κατάρρευση 60χρονου άνδρα στη Σύρο μετά τον εμβολιασμό του. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας), το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

65χρονη νεκρή εμβόλιο: Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

65χρονη νεκρή εμβόλιο: Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

«Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο και αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας -όπως προβλέπεται- για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κέντρο Υγείας», περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η γυναίκα μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή, ενώ ειδοποιήθηκε από περαστικούς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι γύρω στις 14:00. Το ΕΚΑΒ, που έφτασε κι αυτό μετά από 10 λεπτά περίπου, τελικά δεν την παρέλαβε, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος ξεκαθαρίζει ότι: «Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έχει ξεκινήσει να διερευνά η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου, καθώς η γυναίκα παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο για 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, χωρίς να εμφανίσει κάποια αναφυλακτική αντίδραση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cnn.gr, η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, εχει ιστορικό με υποκείμενα και συγκεκριμένα από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η γυναίκα «φαινόταν ότι δεν ήταν καλά». «Έκατσε στο παγκάκι και έχασε τις αισθήσεις της. Βγήκαν τα παιδιά από μέσα και την είδαν. Φώναξαν “βοήθεια” και την πήραν με το καροτσάκι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά η γυναίκα» τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments