Ελλάδα

Εμβολιαστικά κέντρα: Ανοιχτά σε επταήμερη βάση

Εμβολιαστικά κέντρα: Ανοιχτά σε επταήμερη βάση
Εμβολιαστικά κέντρα: Στόχος είναι να γίνονται όσο περισσότερα εμβόλια γίνεται καθημερινά για να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ανοσία του πληθυσμού.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμένουν ανοιχτά σε επατήμερη βάση έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί και να φτάοσυμε πιο γρήγορα στην ανοσία του πληθυσμού κατά της Covid-19. Να θυμίσουμε ότι στη χθεσινή ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους είναι 65 – 69 ετών, ενώ η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca, αναφερόμενη στα περιστατικά θρομβώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να λειτουργούν από Δευτέρα έως και Κυριακή. Δεν θα εξαιρούνται ούτε οι αργίες.

Εμβολιαστικά κέντρα: Πώς καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας ορίζεται σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα από τις 7:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται στο νέο ωράριο θα αμείβονται ξεχωριστά όπως προβλέπει υπάρχον νόμος και με βάση τις ώρες εφημερίας.

Εμβολιαστικά κέντρα: Ανοιχτά σε επταήμερη βάση

Εμβολιαστικά κέντρα: Ανοιχτά σε επταήμερη βάση

Εμβολιαστικά κέντρα: Τι προβλέπει το άρθρο

Αναλυτικότερα, το άρθρο 38 του νομοσχεδίου αναφέρει:

«To άρθρο τριακοστό δεύτερο του ν. 4771/2021 (A’ 16) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Άρθρο τριακοστό δεύτερο

Λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων

Για την υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι την 30.9.2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που καθορίζονται εντός των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, δύνανται να λειτουργούν επτά (7) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Κυριακή (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), λόγω εκτάκτων και εξαιρετικών αναγκών, κατά παρέκκλιση των κείμενων γενικών ή ειδικών διατάξεων.

Το ωράριο λειτουργίας αυτών ορίζεται σε δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) από τις 07:00 έως τις 22:00. Με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων συμπληρώνονται και ενισχύονται οι παρεχόμενες λοιπές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με απόφαση του Διοικητή της οικείας ΔΥΠΕ καταρτίζεται μηνιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού των εμβολιαστικών κέντρων, με το οποίο εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη την εβδομάδα από το σύνολο του προσωπικού αυτών. Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του ιατρικού προσωπικού κατά τις μη εργάσιμες ημέρες (Σάββατο, Κυριακή και αργίες) οι ώρες απασχόλησης λογίζονται ως ώρες μεικτής εφημερίας και αποζημιώνονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 45 του ν. 3203/2003 (Α’ 295). Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης του λοιπού προσωπικού κατά τις μη εργάσιμες ημέρες (Κυριακή και αργίες) εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ν. 4354/2015 (Α’ 176)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments