Ελλάδα

Ορσαλία Ρόγκα: «Έφυγε» στα 25 της χρόνια η ηθοποιός

Ορσαλία Ρόγκα: «Έφυγε» στα 25 της χρόνια η ηθοποιός
Ορσαλία Ρόγκα: Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μόλις στα 25 της χρόνια. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Η Ορσαλία Ρόγκα έφυγε από τη ζωή μόλις στα 25 χρόνια μετά από τη μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο θάνατος της ηθοποιού γέμισε με θλίψη τους οικείους της και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος του θεάτρου τις τελευταίες μέρες είχε ακόμα δύο απώλειες, τον θεατρικό παραγωγό Μιχάλη Αδάμ και τον ηθοποιό Παναγιώτη Μαντέλη.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Ορσαλίας Ρόγκα έκανε γνωστή η Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». «Η Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, οι συμμαθητές και οι καθηγητές αποχαιρετάμε με απέραντη θλίψη την αγαπημένη μαθήτρια Ορσαλία Ρόγκα η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών. Καλό ταξίδι Ορσαλία» αναφέρει η ανακοίνωση της σχολής.

Η Ορσαλία Ρόγκα ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα και αγαπητή από τους σπουδαστές της σχολής, αλλά και από τους καθηγητές της.

Δείτε την ανάρτηση της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φωτογραφίες της αδικοχαμένης ηθοποιού

Ορσαλία Ρόγκα: «Έφυγε» στα 25 της χρόνια η ηθοποιός

Τι είναι η Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

H Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης ιδρύθηκε το 1941, από τον Κάρολο Κουν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φυτώριο ηθοποιών, το οποίο στελεχώνει το Θέατρο Τέχνης από την αρχή της λειτουργίας του το 1942. Η σχολή δεν διέκοψε τη λειτουργία της ούτε κατά το διάστημα 1950-1954, όταν σταμάτησε η λειτουργία του Θεάτρου Τέχνης και ο Κάρολος Κουν συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο. Η πρώτη παράσταση στο ΥΠΟΓΕΙΟ, τον Μάιο του 1954, με τη «Μικρή μας Πόλη», παρουσιάστηκε ως «επίδειξη» των μαθητών της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης των ετών 1950-1954.

Η πρώτη επίσημη νομική μορφή της καταγράφεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 18ης Μαρτίου 1944, με την υπ’ αριθ. 9663 της 10-3-44 πράξη, του «επί των Θρησκευμάτων κλπ Υπουργού».

Με τη σημερινή της μορφή, ως «Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Τέχνης», δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, της 26ης Οκτωβρίου 1984, αριθμός φύλλου 762, με την απόφαση αριθ. 17929/993 της Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών (Μελίνας Μερκούρη).

Η Σχολή λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, με βάση

1. τον Νόμο υπ. αριθ. 1158, ΦΕΚ 127 της 13ης Μαΐου 1981 και

2. τον Κανονισμό οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμήμα Υποκριτικής), του Π.Δ. υπ. αριθ. 370, της 13ης Σεπτεμβρίου του 1983.

Οι σπουδαστές επιλέγονται με εισαγωγικές εξετάσεις από επιτροπή καθηγητών της σχολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments