Ελλάδα

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία
Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Η συγκεκριμένη γυναίκα έχασε τη ζωή μισή ώρα μετά που έκανε το εμβόλιο στο Ίλιον. Η νεκροψία έδειξε πνευμονικό οίδημα.

Ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας στο Ίλιον χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, καθώς έφυγε από τη ζωή μισή ώρα μετά που είχε κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, η γυναίκα βρέθηκε σε παγκάκι έξω από το Κέντρο Υγείας όπου είχε εμβολιαστεί.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην 63χρονη γυναίκα που είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας που διενήργησε, την εξέταση δήλωσε το protothema.gr ότι διαπιστώθηκε: «Μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδηματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Πιο απλά, εντοπίστηκε ένα παλαιό έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα και έχουν στείλει δείγματα για ιστολογική εξέταση για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κατι άλλο. Όμως μακροσκοπικά ορατή θρόμβωση δεν βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και αν υπάρχει αυτο θα φανεί ιστολογικα. Αυτό που βρέθηκε ήταν ένα παλαιό έμφραγμα και ένα πνευμονικό οίδημα και τα υπόλοιπα θα φανούν ιστολογικά.

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία

Θάνατος 63χρονης Ίλιον: Πότε εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας), το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο και αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας -όπως προβλέπεται- για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κέντρο Υγείας», περιέγραψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η γυναίκα μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή, ενώ ειδοποιήθηκε από περαστικούς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι γύρω στις 14:00. Το ΕΚΑΒ, που έφτασε κι αυτό μετά από 10 λεπτά περίπου, τελικά δεν την παρέλαβε, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος ξεκαθάρισε ότι: «Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της γυναίκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments