Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς
Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς, όσοι αρνηθούν θα βγαίνουν σε αναστολή και δεν θα πληρώνονται.

Όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ιταλίας. Πρόκειται για μία κίνηση πιθανώς αμφιλεγόμενη, η οποία όμως αποσκοπεί στην προστασία των ευάλωτων ομάδων και την καταπολέμηση του αντι-εμβολιαστικού κινήματος που «σαρώνει» την Ιταλία.

Το διάταγμα της Τετάρτης που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, «υποχρεούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό». Όσοι αρνούνται θα μπορούσαν να τεθούν σε αναστολή χωρίς αμοιβή για το υπόλοιπο του έτους.

Ο στόχος του μέτρου είναι να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόλυνσης”, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Το διάταγμα εισάγει επίσης νομική προστασία για όσους χορηγούν τους εμβολιασμούς, ένα μέτρο που ζήτησαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες.

Η πορεία του εμβολιασμού στην Ιταλία

Η Ιταλία ήταν ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επηρεάστηκαν από την καθυστέρηση στον εφοδιασμό των εμβολίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε να φτάσει τους 500.000  εμβολιασμούς ημερησίως τον Απρίλιο, ενώ μέχρι στιγμής οι ημερήσιοι εμβολιασμοί κυμαίνονται στους 230.000. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν χορηγηθεί περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις, ενώ περίπου 3,1 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ιταλίας έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Τον τελευταίο μήνα η Ιταλία έχει σημειώσει επανεμφάνιση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό και η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ αυστηρότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Μέχρι τις 30 Απριλίου πρόκειται να παραμείνουν κλειστά τα εστιατόρια, τα μπαρ  και τα γυμναστήρια, ενώ θα απαγορευτούν πολλά περιφερειακά ταξίδια. Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία μικρή παραχώρηση και να ακούσει τις διαμαρτυρίες των κομμάτων συνασπισμού, οι οποίοι κάνουν λόγο για μακροχρόνιος περιορισμούς. Σύμφωνα με το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρεται ότι είναι δυνατό ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώσουν σε όσες περιοχές που ο πληθυσμός τους έχει σημειώσει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών και έχει λίγα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments