Ελλάδα

Λαμία: Κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΕΥΠ

Λαμία: Κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΕΥΠ
Λαμία: Μέσα σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 57 κρούσματα κορωνοϊού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), μεταξύ αυτών και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Τα κρούσματα καταγράφονται στην κατάταξη της 2021 Β’ ΕΣΣΟ από 8 έως 11 Μαρτίου για όσους κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και κυρίως για στρατεύσιμους από 16 έως 19 Μαρτίου κλάσεως 2023 (γεννημένοι το 2002).

57 κρούσματα καταγράφηκαν στο ΚΕΥΠ Λαμίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο ΚΕΥΠ το τελευταίο 3ημερο φέρεται να έχουν ανιχνευθεί 57 κρούσματα covid-19, περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή κάποιου στρατιωτικού νοσοκομείου.

Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση ασθενών που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Πού χρεώνονται τα νέα κρούσματα

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων.

Και αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Λαμία: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία τον Μάρτιο

Τις προηγούμενες εβδομάδες η Λαμία ταλαιπωρήθηκε από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αύξηση των εισαγωγών στην περιοχή, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι κλίνες και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλους νομούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δύο πολίτες διασωληνώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, μια 63χρονη από την Πελασγία και ένας 58χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, οι οποίοι και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας.  Μετά τον 60χρονο που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας την Παρασκευή, ακολούθησαν δύο ακόμη άτομα την Κυριακή και ένας 70χρονος την Καθαρά Δευτέρα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να διακομιστούν στο Αχιλλοπούλειο. Στα παραπάνω περιστατικά προσθέτονται και τρεις τουλάχιστον διακομιδές ασθενών μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16/3) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και δύο στο Βόλο, καθώς πλέον και το Πέτρινο νοσηλεύει σταθερά πάνω από 70 άτομα. Όπως σημειώνει το ίδιο Μέσο, η λύση της Θεσσαλίας προκρίθηκε σε σχέση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας παρά το γεγονός ότι υπήρχε και εκεί κενή ΜΕΘ, αλλά και κενά κρεβάτια στην Κλινική, καθώς δέχεται ομοίως ασφυκτική πίεση από τα δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments