Ελλάδα

Λαμία: Γέμισε το νοσοκομείο – Ασθενείς μεταφέρονται σε άλλους νομούς

Λαμία: Γέμισε το νοσοκομείο – Ασθενείς μεταφέρονται σε άλλους νομούς
Λαμία: Ήδη από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα εξυπηρέτησης των βαριών περιστατικών.

Σταθερά πάνω από 1.000 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα, με τη διασπορά τους να λαμβάνει ανησυχητικές διασπάσεις. Οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται και το υπουργείο Υγείας με τον ΙΣΑ απευθύνουν έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Εκτός από τα νοσοκομεία της Αττικής και αυτό της Λαμίας φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Η αύξηση των μολύνσεων στην περιοχή της Λοκρίδας και ειδικά στην Κοινότητα Μαλεσίνας έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι κλίνες. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα εξυπηρέτησης των βαριών περιστατικών, λόγω της πληρότητας της ΜΕΘ covid, καθώς από τις 9 Μαρτίου εξυπηρετεί μονίμως 12 ασθενείς.

Λαμία: Ασθενείς διακομίζονται σε άλλους νομούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δύο ακόμη πολίτες διασωληνώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, μια 63χρονη από την Πελασγία και ένας 58χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, οι οποίοι και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας. Πλέον ο μέσος όρος ηλικίας και η διάμεση τιμή των ασθενών είναι στα 57 έτη.

Μετά τον 60χρονο που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας την Παρασκευή, ακολούθησαν δύο ακόμη άτομα την Κυριακή και ένας 70χρονος την Καθαρά Δευτέρα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να διακομιστούν στο Αχιλλοπούλειο. Στα παραπάνω περιστατικά προσθέτονται και τρεις τουλάχιστον διακομιδές ασθενών μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16/3) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και δύο στο Βόλο, καθώς πλέον και το Πέτρινο νοσηλεύει σταθερά πάνω από 70 άτομα.

Όπως σημειώνει το ίδιο Μέσο, η λύση της Θεσσαλίας προκρίθηκε σε σχέση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας παρά το γεγονός ότι υπήρχε και εκεί κενή ΜΕΘ, αλλά και κενά κρεβάτια στην Κλινική, καθώς δέχεται ομοίως ασφυκτική πίεση από τα δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού.

Λαμία

Λαμία

Λαμία: Έκκληση από τον ΙΣΑ για πνευμονολόγους

Θυμίζουμε ότι χθες, το υπουργείο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνουν έκκληση σε ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς, πνευμονολόγους αλλά και αναισθησιολόγους να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητηθεί ξανά η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών. Μέχρι στιγμής, 30 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος, που παλεύει με την πανδημία.

Το προσωπικό του ΙΣΑ τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments