Ελλάδα

Παυλάκης κορωνοϊός: Είναι κατά της χαλάρωσης του lockdown

Παυλάκης κορωνοϊός: Είναι κατά της χαλάρωσης του lockdown
Παυλάκης κορωνοϊός: Ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης είναι κατά της χαλάρωσης των μέτρων.

Επιφυλακτική είναι η στάση που κρατούν οι επιστήμονες υγείας απέναντι στη χαλάρωση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, καθώς η χώρα φαίνεται να διανύει την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και τα νοσοκομεία «λυγίζουν» από τις εισαγωγές που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παυλάκης, διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης ως επικίνδυνη, ενώ εκτίμηση ότι το άνοιγμα θα φέρει αύξηση κρουσμάτων.

Παυλάκης: «Παγκόσμια πρωτιά το να ανοίγει μία χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος»

«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς», ανέφερε ο κ. Παυλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν. Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Σχετικά με την αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Παυλάκης ανέφερε το ρόλο που παίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη διασπορά του ιού. «Τα κρούσματα την προηγούμενη περίοδο ανέβαιναν γιατί η χώρα ήταν αρκετά ανοιχτή. Οι περισσότερες δουλειές ήταν ανοιχτές όλο αυτό το διάστημα και οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλείες τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε.

Παυλάκης: Κρίσιμο το Πάσχα – Εάν ξεφύγει η κατάσταση, προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι

Ακόμη, ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι το άνοιγμα πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας όμως «ότι δε θα είναι μεγάλη». Ιδιαίτερα, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του Πάσχα εάν θέλουμε να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι. «Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο» προειδοποίησε. Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα πρώτα αρνητικά σημάδια «θα ξαναπάμε σε πιο λογική κατάσταση» σε σχέση με την κορυφή του επιδημικού κύματος που είμαστε τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments