Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Η αποτελεσματικότητα για τους ηλικιωμένους

Εμβόλιο Pfizer: Η αποτελεσματικότητα για τους ηλικιωμένους
Εμβόλιο Pfizer: Τι έδειξε η μελέτη στην οποία συμμετείχαν 100 Βρετανοί ηλικίας 80 έως 96 ετών.

Περίπου το 98% των ανθρώπων ηλικίας 80 έως 96 ετών που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση και παραγωγή αντισωμάτων, σύμφωνα με βρετανικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται τα στοιχεία που έδειχναν ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία όσων διατρέχουν θανατηφόρο κίνδυνο από τον κορωνοϊό.

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 100 ηλικιωμένοι στη Βρετανία διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τον ιό είχαν αυξημένα αντισώματα μετά από μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer, ενώ αυτή η ανταπόκριση παρέμεινε υψηλή μετά τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο Pfizer:  Έδειξε αποτελεσματικότητα κατά 91%

Ο Paul Moss και η Helen Parry, οι οποίοι εργάζονται ως καθηγητής και κλινική λέκτορας αντίστοιχα στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και ηγήθηκαν της μελέτης, δήλωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που εντοπίστηκαν ήταν πολύ καθησυχαστικά, ιδιαίτερα εφόσον η απόκριση αντισωμάτων ήταν ισχυρή μέχρι και στον πιο ηλικιωμένο από τους συμμετέχοντες, ο οποίος ήταν ηλικίας 96 ετών. «Ήμασταν έκπληκτοι και πολύ ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Moss σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση για τα ευρήματα. «Αλλά, φυσικά, αυτό συμβαίνει με την εξαιρετική κλινική προστασία που βλέπουμε με το εμβόλιο – έτσι σχετίζεται».

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι τα ενημερωμένα κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το εμβόλιο τους είναι περίπου 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη των περιπτώσεων κορωνοϊού. Η μελέτη των Moss and Parry στο Ηνωμένο Βασίλειο περιελάμβανε 100 άτομα ηλικίας 80-96 που ζούσαν ανεξάρτητα και όχι σε κέντρα φροντίδας, τα οποία έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer με χρονική απόσταση τριών εβδομάδων.  Οι ανοσολογικές μετρήσεις έγιναν δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφεραν οι ερευνητές. Τα αποτελέσματα δεν έχουν αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες.

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Βάσει νέας έρευνας, η προστασία του εμβολίου των Pfizer /BioNTech διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ προστατεύει και από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών. Το εμβόλιο παραμένει περισσότερο από 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου για έξι μήνες, ανέφεραν οι εταιρείες σε σημερινή τους ανακοίνωση. Και φαίνεται πως είναι πλήρως αποτελεσματικό ενάντια στην ανησυχητική μετάλλαξη του ιού B.1.351, το οποίο είναι το κυρίαρχο στέλεχος που κυκλοφορεί στη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι μετά και τα τελευταία αποτελέσματα, η κοινοπραξία θα υποβάλει αίτηση για πλήρη άδεια στον αμερικανικό FDA. Παράλληλα, η φαρμακοβιομηχανία θα μοιραστεί τα αποτελέσματα με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, για να αξιολογηθούν.

«Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και 95,3% αποτελεσματικό κατά τη σοβαρής Covid-19, όπως ορίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ» ανέφεραν οι Pfizer και BioNTech. Χθες, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως μια μικρή δοκιμή σε εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών, έδειξε 100% αποτελεσματικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments