Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 5 ημέρες καραντίνας στους τουρίστες

Ιταλία κορωνοϊός: 5 ημέρες καραντίνας στους τουρίστες
Ιταλία κορωνοϊός: Οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε πενταήμερη καραντίνα, ενώ θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ προτού μπουν στη χώρα.

Η Ιταλία επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών σε τουρίστες που φτάνουν από άλλες χώρες, ακόμα και αν προέρχονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν για την Ιταλία, ενώ θα διενεργήσουν και δεύτερο τεστ μετά τις πέντε ημέρες καραντίνας.

Μεγάλο μέρος της Ιταλίας παραμένει υπό αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το θανατηφόρο τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ ολόκληρη η χώρα πρόκειται να τεθεί σε lockdown το τριήμερο του Πάσχα, το οποίο ξεκινάει από το Σάββατο. Σημειώνεται ότι ήδη έχει τεθεί σε ισχύ η καραντίνα για επισκέπτες από άλλες χώρες οι οποίες δεν αποτελούν κράτη-μέλη της Ευρωπαΐκής Ένωσης, ωστόσο ο νέος κανονισμός φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί για όλους, είτε είναι κάτοικοι Ιταλίας είτε όχι, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιταλική κυβέρνηση οι περιορισμοί που είχαν τεθεί μέχρι στιγμής στις μετακινήσεις δεν περιλάμβαναν τα αεροπορικά ταξίδια.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε το εφιαλτικό χτύπημα της πανδημίας και έχει επίσημα καταγράψει περισσότερους από 108.000 θανάτους από κορωνοϊό μέχρι στιγμής.

Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και τους φαρμακοποιούς

Την ίδια στιγμή η Ιταλία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αποφάσισε χθες τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων εργάζονται στον τομέα της υγείας, ενώ όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν θα τεθούν σε υποχρεωτική άδεια χωρίς αποδοχές.

Ο στόχος του μέτρου είναι να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόλυνσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Το διάταγμα εισάγει επίσης νομική προστασία για όσους χορηγούν τους εμβολιασμούς, ένα μέτρο που ζήτησαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες.

Τον τελευταίο μήνα η Ιταλία έχει σημειώσει επανεμφάνιση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό και η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ αυστηρότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Μέχρι τις 30 Απριλίου πρόκειται να παραμείνουν κλειστά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γυμναστήρια, ενώ θα απαγορευτούν πολλά περιφερειακά ταξίδια. Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία μικρή παραχώρηση και να ακούσει τις διαμαρτυρίες των κομμάτων συνασπισμού, οι οποίοι κάνουν λόγο για μακροχρόνιος περιορισμούς. Σύμφωνα με το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρεται ότι είναι δυνατό ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώσουν σε όσες περιοχές που ο πληθυσμός τους έχει σημειώσει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών και έχει λίγα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments