Πολιτική

Ζωή Ράπτη: Μέσα Απριλίου αναμένονται τα self test

Ζωή Ράπτη: Μέσα Απριλίου αναμένονται τα self test
Ζωή Ράπτη: Η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας μίλησε για τις εξελίξεις στην υγεία, ενώ τόνισε ότι οι αναμένονται οι αποφάσεις των ειδικών για τα σχολεία.

Η Ζωή Ράπτη, η οποία έχει αναφερθεί εκτενώς και στο παρελθόν για την ψυχική υγεία και πως επηρεάζεται από τον κορωνοϊό τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση μεριμνά για το εν λόγω ζήτημα. Σε συνέντευξη της μίλησε για τις εξελίξεις στο υπουργείο Υγείας, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός ψυχικής υγείας μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε χθες στη βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη. Ενώ πρόκειται να αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας. Επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους. Ζωή Ράπτη

Ζωή Ράπτη: Για τις διαδικασίες προμήθειας των self test

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου, μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Μega. Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία, υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας. Αναφορικά με τα σχολεία, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.

Ζωή Ράπτη Για το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ

Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς περιέγραψε την Τετάρτη (31/03) πώς θα γίνει το άνοιγμα στο λιανεμπόριο. «Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της υγειονομικής Επιτροπής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop. Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments