Πολιτική

Ζωή Ράπτη: Η απόφαση για ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία αναδεικνύει τη μέριμνα της κυβέρνησης

Ζωή Ράπτη: Η απόφαση για ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία αναδεικνύει τη μέριμνα της κυβέρνησης
Ζωή Ράπτη: Συνεχάρη τον καθηγητή Ψυχιατρικής Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Πρόκειται για τη μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μια από τις λίγες της Ευρώπης. Η προσπάθεια δημιουργίας της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και τώρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν αποφασιστικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας.

Η υφυπουργός Υγείας συνεχάρη τον καθηγητή Ψυχιατρικής Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει τη μέριμνα της κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, η κ. Ράπτη.

Προσέθεσε ότι «η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση υπουργείου Υγείας και ΑΕΙ που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο για το 2021, καθώς θα παράξει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες».

Επιπλέον, τις Ψυχιατρικές Κλινικές του ΕΣΥ στηρίζει το υπουργείο Υγείας και κάνει «μια τιτάνια προσπάθεια να ενισχύσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στους πολίτες». Τα παραπάνω τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων «Αγία Όλγα».

Η υφυπουργός, πριν από ελάχιστες ημέρες, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όπου τόνισε ότι «προχωρά η ενίσχυση των υποδομών, κτιρίου στέγασης και εξοπλισμού του νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων Αγία Όλγα». Ευχαρίστησε τη Διοίκηση και όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου «για το σημαντικό έργο που επιτελούν, παρά την έλλειψη υποδομών και προσωπικού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης των τελευταίων δέκα ετών».

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής και  συνομίλησε με τον συντονιστή διευθυντή και το προσωπικό της Κλινικής, γιατρούς και νοσηλευτές, για τον τρόπο παροχής των τακτικών υπηρεσιών και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών ακούσιας νοσηλείας. Επίσης, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και συνεχάρη το προσωπικό για την μέχρι τώρα απόλυτα επιτυχημένη, όπως ανέφερε, διαδικασία του εμβολιασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments