Ελλάδα

Αθανάσιος Σκουτέλης: Ενδοπαρεΐστικη η μετάδοση του ιού

Αθανάσιος Σκουτέλης: Ενδοπαρεΐστικη η μετάδοση του ιού
Αθανάσιος Σκουτέλης: Ο καθηγητής μίλησε σχετικά με την πορεία της χώρας στην πανδημία και την εν γένει συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Ειδικότερα σχολίασε τα νέα μέτρα, αλλά και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος που υλοποιείται κατά του κορωνοϊού. Στην εκπομπή παρενέβη και ο  καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Σμυρνάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι πρόκειται για «ενδοπαρεΐστικη» κι όχι ενδοοικογενειακή μετάδοση». Και σημειώνει ότι «Ο κόσμος τρελάθηκε με όσα ακούει και κακώς αποφάσισε ότι δε χρειάζεται να ακολουθεί τα μέτρα». Αθανάσιος Σκουτέλης

Αθανάσιος Σκουτέλης:  “Επιτυχής η διαδικασία εμβολιασμών”

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αναπάντεχη» την επιτυχία στη διαδικασία εμβολιασμών, αλλά και την προσέλευση του κόσμου που πήγε να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, «ακούγοντας τους ειδικούς».

Διευκρίνισε ότι είναι άλλο τα περιστατικά θρομβώσεων, που είναι συχνά σε κάθε εμβολιασμό κι άλλο αυτά της θρομβοπενίας. Τέλος, αναφερόμενος στην ισχύ των νέων μέτρων, είπε πως «προσπαθούμε και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όμως ο καθένας ας αναλογιστεί πού θα νοσηλευτεί αν αρρωστήσει».

Αθανάσιος Σκουτέλης:  Η παρέμβαση του καθηγητή Σμυρνάκη

Σε παρέμβασή του επίσης στην εκπομπή ο καθηγητής Σμυρνάκης και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca ότι, «εξετάζονται τα περιστατικά στη χώρα μας».

«Εμάς πιο πολύ μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των ανθρώπων», είπε κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο μήνυμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που λέει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους».

«Τα στοιχεία μέχρι τώρα δε δείχνουν ότι είχαν προηγούμενο ιστορικό θρομβώσεων», σημείωσε εξηγώντας ότι, ο θάνατος της γυναίκας στο Ίλιον είναι το μόνο περιστατικό που εξετάζεται.

Θέλοντας, τέλος, να τονίσει τη σημασία του εμβολιασμού είπε πως «αυτοί που μπαίνουν τώρα στο νοσοκομείο είναι οι ηλικιωμένοι που φοβήθηκαν να εμβολιαστούν».

Τα νέα μέτρα

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας.

Οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση, τόνισε. Ανοίγει το λιανεμπόριο -πλην των εμπορικών κέντρων- από Δευτέρα 5 Απριλίου και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό τριών ωρών στα ψώνια των πολιτών, με click away και click in shop Πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σαββατοκύριακα. Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments