Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Διαμαρτύρονται οι υγειονομικοί

Ιταλία κορωνοϊός: Διαμαρτύρονται οι υγειονομικοί
Ιταλία κορωνοϊός: Χωρίς άδεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Τορίνο, αν και ο υπεύθυνος πρώτων βοηθειών κάνει διακοπές.

Η γειτονική Ιταλία βιώνει δύσκολες στιγμές, με τη χώρα να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο κορωνοϊός «καλπάζει» και μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 108.000. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι υγειονομικοί παλεύουν με νύχια και με δόντια στα νοσοκομεία, ωστόσο καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών που έρχονται από την περιοχή του Τορίνο αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να μην πάρουν άδεια, ούτε καν για το επόμενο τριήμερο, το οποίο είναι το Πάσχα των Καθολικών.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστά τις διαμαρτυρίες και την απογοήτευση του υγειονομικού προσωπικού, οι οποίοι θα πρέπει να «αποχαιρετήσουν» οποιαδήποτε άδεια, άγνωστο μέχρι πότε. Πρόκειται για μια θυσία για να βοηθηθούν ασθενείς με Covid 19 και να συνεχιστεί η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών. Ωστόσο, η υποκρισία φαίνεται ότι δεν έχει όρια, καθώς ο Μάριο Ραβιόλο, υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Rai και έκανε δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα, με μάσκα και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο. «Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία των ημερών αυτών, κυρίως για τις εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ραβιόλο, σε δημοσιογράφο της Rai. Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλοί υγειονομικοί: Έξαλλοι με τη συμπεριφορά του Ραβιόλο

Πολλοί συνεργάτες του τον αναγνώρισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εμείς στην δουλειά, και εκείνος για μπάνιο στη θάλασσα», «αυτή η συμπεριφορά μας αφήνει άναυδους», σχολίασαν έξαλλοι οι Ιταλοί νοσηλευτές. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, παράλληλα, μένει να εξακριβωθεί πώς ο Ραβιόλο μπόρεσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο θέρετρο, από τη στιγμή που στη φάση αυτή δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών. Ωστόσο, ο απευθείας ενδιαφερόμενος υπερασπίσθηκε τον εαυτό του, απαντώντας ότι «πήγε στην θάλασσα πριν ισχύσει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις» και πως δεν υπάρχει γραπτή εντολή που να απαγορεύει στο προσωπικό των νοσοκομείων, να ζητήσει άδεια.

Υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών σε όσους ταξιδεύουν στην Ιταλία

Πρόσφατα η Ιταλία έχει επιβάλει  υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών σε τουρίστες που φτάνουν από άλλες χώρες, ακόμα και αν προέρχονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν για την Ιταλία, ενώ θα διενεργήσουν και δεύτερο τεστ μετά τις πέντε ημέρες καραντίνας.

Μεγάλο μέρος της Ιταλίας παραμένει υπό αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το θανατηφόρο τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ ολόκληρη η χώρα πρόκειται να τεθεί σε lockdown το τριήμερο του Πάσχα, το οποίο ξεκινάει από το Σάββατο. Σημειώνεται ότι ήδη έχει τεθεί σε ισχύ η καραντίνα για επισκέπτες από άλλες χώρες οι οποίες δεν αποτελούν κράτη-μέλη της Ευρωπαΐκής Ένωσης, ωστόσο ο νέος κανονισμός φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί για όλους, είτε είναι κάτοικοι Ιταλίας είτε όχι, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιταλική κυβέρνηση οι περιορισμοί που είχαν τεθεί μέχρι στιγμής στις μετακινήσεις δεν περιλάμβαναν τα αεροπορικά ταξίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments