Πολιτική

Βουλή: Συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βουλή: Συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Βουλή: Η συζήτηση θα διεξαχθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 11:00.

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα (2/4) στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κίνημα Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Η συζήτηση θα γίνει σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων και θα αφορά την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο Ελληνικός λαός».

Βουλή: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στις 11:00.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφορικά με την πανδημία θυμίζουμε ότι, έχει ήδη προαναγγείλει μέτρα στήριξης σε κλάδους που έχουν χτυπηθεί όπως η εστίαση, η οποία θα λάβει ένα πακέτο ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κινηθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου μόλις δοθεί το «πράσινο φως» για να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τονίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός παρουσίασε και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έναν οδικό χάρτη με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Όπως σημείωσε, το Σχέδιο στηρίζεται σε 4 πυλώνες: την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της  Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία.

«το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης -εφόσον υλοποιηθεί όπως το σχεδιάζουμε- έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.

Οι δράσεις οι οποίες αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες. Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments