Πολιτική

Χαρδαλιάς: Δεν θα μπει σε lockdown το νησί Χάλκη

Χαρδαλιάς: Δεν θα μπει σε lockdown το νησί Χάλκη
Χαρδαλιάς: Μία λάθος διατύπωση στη σημερινή ενημέρωση έφερε την αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το λόγο και ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τις περιοχές που παραμένουν ή βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά ανάμεσα στις περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown ήταν και η Χάλκη των Δωδεκανήσων. Ωστόσο φαίνεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας άθελά του έκανε… γκάφα μεγατόνων, καθώς δεν εννοούσε το νησί του Νοτίου Αιγαίου αλλά ένα χωριό της Λάρισας που τυχαίνει να έχει το ίδιο όνομα.

Το χρονικό ενός μπερδέματος

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ο Δήμος Xάλκης εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» λόγω εμφάνισης 6 ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτή η δήλωση προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, καθώς η Χάλκη είναι ένα από covid free νησιά της χώρας μας και μάλιστα είναι σε ετοιμότητα να υποδεχτεί τις τουριστικές ροές. Ο Δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης ήταν φανερά έκπληκτος και έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δεν προκύπτει από κανένα αρμόδιο φορέα με τον οποίο μίλησε ότι στη Χάλκη εντοπίστηκαν έξι κρούσματα. «Μίλησα με το γιατρό του νησιού, το νοσοκομείο και την περιφέρεια και κανένας δεν μου είπε ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. Όλοι κι όλοι είμαστε 200 άτομα αν είχε υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα θα μαθαίνονταν. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος», ανέφερε.

Ύστερα δήλωσε: «Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με ενημέρωσαν ενημέρωσαν ότι εκ παραδρομής ανακοινώθηκε το σκληρό lockdown στην Χάλκη του Νομού Δωδεκανήσου αντί της Χάλκης στην Λάρισα».

Η Χάλκη είναι ένα από τα covid free νησιά

Στη Χάλκη ζουν 350 κάτοικοι. Όχι μόνο δεν είχαν κανένα κρούσμα κορωναϊού στο νησί, αλλά πλέον όλοι είναι εμβολιασμένοι, χτίζοντας έτσι ένα τείχος προστασίας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους τουρίστες.

«Περιμένουμε από δω και μπρος να δούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης στο πότε θα ανοίξει ο τουρισμός και με ποια πρωτόκολλα, εμείς ως νησί είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο μας όπως έγινε και πέρυσι» τονίζει ο δήμαρχος του νησιού.

Σημειώνεται ότι πολλά από τα νησιά της χώρας μας που έχουν λιγότερους από 1.000 κατοίκους έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού. Τα νησιά αυτά είναι τα εξής:

  • Καστελόριζο,
  • Μεγανήσι,
  • Καστός,
  • Θύμαινα,
  • Ψαρά,
  • Κάλαμος,
  • Φούρνοι και
  • Οινούσσες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments