Αθλητισμός

Κολό Τουρέ: Μίλησε για το ιστορικό λάθος του Τζέραρντ

Κολό Τουρέ: Μίλησε για το ιστορικό λάθος του Τζέραρντ
Κολό Τουρέ: Ο γνωστός ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε σχετικά με το λάθος του Τζέραρντ που κόστισε τον τίτλο του 2014 για την Λίβερπουλ.

Ο Κολό Τουρέ, ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που έκαναν το άλμα στην Ευρώπη, μίλησε για το γνωστό γλίστρημα του Τζέραρντ. Ο θρύλος της Λίβερπουλ, στον αγώνα του 2014, μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι, είχε κάνει ένα λάθος που κόστισε τον τίτλο στην ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο άλλοτε Ιβοριανός κεντρικός αμυντικός ρωτήθηκε για τον τίτλο που έχασε η Λίβερπουλ το 2014. Τόνισε όμως πως αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ. Ο Τουρέ σήμερα έχει πια αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Και μαθαίνει τα μυστικά της προπονητικής δίπλα στον Μπρένταν Ρότζερς, ως μέλος της προπονητικού ομάδας της Λέστερ, μαθαίνοντας τα μυστικά του στους παίκτες. Κολό Τουρέ

Το ιστορικό λάθος που στέρησε τον τίτλο

Σε εκείνο το παιχνίδι, ένα λάθος κοντρόλ και ένα γλίστρημα του Τζέραρντ δημιούργησε… ασίστ στον Μπα, ο οποίος ευνοήθηκε, έτρεξε στον ανοιχτό χώρο και πλάσαρε κάνοντας το 0-1 για τους «μπλε».

Οι «Reds» στη συνέχεια ήθελαν περισσότερα τέρματα από την Σίτι για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και ενώ νικούσαν την Κρίσταλ Πάλας μέσα στην έδρα τους με 3-0, ήρθε το αναπάντεχο 3-3 και έσβησε το όνειρο τους για πρωτάθλημα.

“Ο Στίβεν ήταν απίστευτος για το club και σκόραρε πολλά σημαντικά γκολ”

«Ήθελα να αποδείξω σε όλους ότι μπορούσα να αφήσω πίσω μου τη δύσκολη περίοδο πού είχα στη Σίτι, και αυτό μπορούσα να το κάνω με την Λίβερπουλ. Μπόρεσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο με σπουδαίους παίκτες σε μία φανταστική περίοδο. Γιατί δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα; Συνέβησαν μερικά πράγματα. Ο κόσμος μιλάει πάντα για το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο εντός έδρας ματς με την Τσέλσι, όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

«Είχα κάνει και εγώ ένα λάθος εναντίον της Γουέστ Μπρομ λίγους μήνες πριν. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη. Δε θέλω ο κόσμος να λέει απλά “φταίει μόνο το γλίστρημα”, γιατί δε φταίει μόνο αυτό. Ο Στίβεν ήταν απίστευτος για το club και σκόραρε πολλά σημαντικά γκολ. Πρέπει να μοιραστούμε συλλογικά την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «FourFourTwo».

Δείτε το γλίστρημα του Τζέραρντ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments