Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 75 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 75 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ΠΟΕΔΗΝ: Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρεται σε περιπτώσεις νοσηλείας κορωνοϊού διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Τουλάχιστον 75 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι 50 από αυτούς είναι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ άσκησε κριτική στη διαχείριση της πανδημίας που κάνει η κυβέρνηση, κάνοντας ξανά λόγο για πολυήμερη αναμονή, όσον αφορά την εύρεση ΜΕΘ για δεκάδες πολίτες. ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Τι αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος

«Σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, καταδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

«Αντί λοιπόν να σκάψουν το κεφάλι και να βρουν λύση συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το κόσμο. Είπε πάλι ο υπουργός σήμερα ότι απορροφώνται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό το πρώτο 24ωρο. Είπε επίσης ότι μένουν εκτός μέχρι να βγουν τα τεστ. Για τα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού και δεν χρειάζονται και δεν γίνονται τεστ. Προσπαθούν να ακυρώσουν την υψηλή λίστα αναμονής για ΜΕΘ, λέγοντας ότι είναι της στιγμής και σε ένα 24ωρο απορροφώνται. Ας δώσουν στη δημοσιότητα στη λίστα. Είναι σήμερα στην Αττική 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι περιμένουν πάνω από τρεις ημέρες. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους».

ΠΟΕΔΗΝ

«Το σύστημα κάνει την επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», επαναλαμβάνει ο κ. Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: Τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα, διαμορφώνεται ως εξής με βάση τις τελευταίες πληροφορίες:

  • Στο ΘΡΙΑΣΙΟ σήμερα είναι 7 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Όλοι είναι στη τέταρτη ημέρα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 17 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι άνω των δύο ημερών.
  • Στη ΝΙΚΑΙΑ είναι 16 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι από τρεις έως δέκα ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει με τις ημέρες αναμονής και στα άλλα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ.
  • Στο ΤΖΑΝΕΙΟ: 8 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
  • ΛΑΙΚΟ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΛΠΙΣ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 10 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται στη καρδιολογική μονάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments