Τεχνολογία

Youtube: Έρχεται αλλαγή που δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο

Youtube: Έρχεται αλλαγή που δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο
Youtube: Η αλλαγή που ετοιμάζει η γνωστή πλατφόρμα, μάλλον θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους εκατομμύρια επισκέπτες που διαθέτει.

Το YouTube είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα όπου ακούμε πλέον μουσική μέσω video clip. Όπως και οι υπόλοιπες πλατφόρμες, έτσι και αυτό κάνει διάφορες αλλαγές στην λειτουργία του βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη. Τώρα λοιπόν ετοιμάζεται να κάνει αλλαγή στο dislike button.

Μάλιστα, η γνωστή πλατφόρμα, έχει δύναμη ανάλογη της αναζήτησης του Google με εκατομμύρια προβολές και αναζητήσεις καθημερινά. Κάθε φορά που αλλάζει, λοιπόν, κάποιο χαρακτηριστικό άλλοι χρήστες χαίρονται και άλλοι όχι. Με την τελευταία αλλαγή όμως στην οποία λέγεται ότι θα προχωρήσει, μάλλον θα δυσαρεστηθούν πολλοί.

Youtube

Youtube: Νέα αλλαγή στην γνωστή πλατφόρμα

Το Youtube, λοιπόν, ετοιμάζεται να κρύψει τον αριθμό που προκύπτει από το dislike button κάτω από τα βιντεάκια που προβάλλει ώστε να αποφύγει τις εσκεμμένες επιθέσεις dislikes κάτω από βίντεο.

Στην πραγματικότητα δεν τα εξαφανίζει εντελώς, τις αρνητικές κριτικές μιας και αυτές θα είναι ορατές μόνο σε αυτόν που ανεβάζει το βίντεο και όχι στο υπόλοιπο κοινό. Μάλιστα έκανε ήδη ένα δοκιμαστικό σε κάποιους λογαριασμούς μέχρι το τελικό λανσάρισμα.

Youtube: Ακόμα πιο ασφαλές για ανηλίκους

Όλοι οι κάτω των 18 ετών στην Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους στο YouTube. Αυτό ανακοίνωσε η Google. Εάν τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι ενήλικος, τότε θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται για τη συνέχιση των προσπαθειών της, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ η πρωτοβουλία της, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφεξής, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους. Επίσης, η Google έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης), ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν. Αυτό αποσκοπεί, ανεξαρτήτως πού βρέθηκε το βίντεο, να είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments