Πολιτική

Δένδιας: Στο Βελιγράδι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών

Δένδιας: Στο Βελιγράδι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών
Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών στο Βελιγράδι θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Nicola Selaković, και αμέσως μετά θα συμμετάσχει, στην πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας.

Μήνας διπλωματικών επαφών και ταξιδιών είναι ο Απρίλιος για τον Νίκο Δένδια. Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, στο Βελιγράδι ενώ μετρά αντίστροφα και για το ταξίδι του στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, την οποία πρόσφατα κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Δένδιας: Τι περιλαμβάνει η σημερινή του ατζέντα

Ο υπουργός Εξωτερικών στο Βελιγράδι θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Nicola Selaković, και αμέσως μετά θα συμμετάσχει, στην πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας. Στην επίσκεψη θα λάβουν μέρος, επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μετά το πέρας της διμερούς συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον Σέρβο ομόλογό του θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (περίπου στις 12:15 ώρα Ελλάδας). Επίσης μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο (περίπου στις 14:15 ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός, διαδοχικά, από τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić, τον Πρόεδρο της Βουλής Ivica Dačić και τον Πατριάρχη των Σέρβων Μακαριώτατο Πορφύριο Α’.

Νίκος Δένδιας

Δένδιας: Στο τραπέζι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου

Στο επίκεντρο των διμερών επαφών αναμένεται να βρεθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας, σε εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης που υπογράφηκε στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019. Αναμένεται επίσης να συζητηθούν η Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να εξετασθούν οι προοπτικές της ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια.

Δένδιας: Τι θα γίνει με το ταξίδι στην Τουρκία

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών έχει και στο νου του το ταξίδι στην Τουρκία στις 14 Απριλίου. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί αυτό πρέπει να υπάρχει μια αποκλιμάκωση που να επιτραπεί μια εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως λένε από το ΥΠΕΞ, «η συνάντηση θα γίνει εφόσον υπάρξει μια σαφής και συνεχής αποκλιμάκωση, τουλάχιστον βελτίωση του κλίματος, που να επιτρέψει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments