Διεθνή

Ακυβέρνητο πλοίο Νορβηγία: Κινδυνεύει να βυθιστεί

Ακυβέρνητο πλοίο Νορβηγία: Κινδυνεύει να βυθιστεί
Ακυβέρνητο πλοίο Νορβηγία: Πραγματικό θρίλερ στα ανοιχτά της θάλασσας. Ολλανδικό φορτηγό σκάφος πλέει χωρίς κυβερνήτη, κινδυνεύει να βυθιστεί.

Ακυβέρνητο πλοίο στη Νορβηγία κινδυνεύει να βυθιστεί. Ευτυχώς, το πλήρωμά του έχει εγκαταλείψει το συγκεκριμένο πλοίο. Όλα αυτά ενώ δεν έχουν περάσει παρά ώρες από την στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από το βαθύτερο ναυάγιο του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, ολλανδικό φορτηγό πλοίο, χωρίς μηχανές πλέει ακυβέρνητο στη θάλασσα της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας που ανησυχούν για το ενδεχόμενο βύθισής του. Να σημειώσουμε ότι το πλήρωμα έχει εγκαταλείψει το σκάφος κάτω από δραματικές συνθήκες,

Το όνομα του πλοίου είναι Eemslift Hendrika. Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει μικρά σκάφη από το Μπρέμερχαβεν της Ολλανδίας στο Κόλβερεϊντ της Νορβηγίας. Χθες εξέπεμψε σήμα κινδύνου κάνοντας λόγο για σημαντική κλίση μετά από μετατόπιση φορτίου.

Το χρονικό της διάσωσης του πληρώματος

Τα 12 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των νορβηγικών υπηρεσιών διάσωσης: οι οκτώ πρώτοι παραλήφθηκαν από ελικόπτερο από την γέφυρα του πλοίου, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι έπεσαν στην θάλασσα και διασώθηκαν από ελικόπτερο. Οι στιγμές της διάσωσης των ναυτικών ήταν συγκλονιστικές.

Το Eemslift Hendrika, με βλάβη στην μηχανή, συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τις νορβηγικές ακτές. Σήμερα το πρωί βρισκόταν σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Άλεζουντ.

«Το πλοίο πλέει ακυβέρνητο με σημαντική κλίση (40 έως 50 μοιρών) και υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί. Βασική μας προτεραιότητα είναι να προσπαθήσουμε να το σταθεροποιήσουμε ώστε να αποτραπεί η βύθισή του και η διαρροή μαζούτ στην θάλασσα», δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής ακτοφυλακής.

Πλοίο της νορβηγικής ακτοφυλακής κατευθύνεται προς το πλοίο, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητήσει την συνδρομή της ολλανδικής εταιρείας διάσωσης Smit Salvage, η οποία συμμετείχε στον απεγκλωβισμό του Ever Given στην διώρυγα του Σουέζ την περασμένη εβδομάδα. Μόλις στις 3 Απριλίου κατάφεραν όλα τα πλοία που είχαν αποκλειστεί να περάσουν.

Οι πολύ δυσχερείς μετεωρολογικές συνθήκες, με κύματα ύψους 10 έως 15 μέτρων, περιπλέκουν την κατάσταση, αλλά βελτίωση προβλέπεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα να υπάρχει ελπίδα το πλοίο να σωθεί, αλλά και να μη δημιουργήσει θαλάσσια ρύπανση.

Ακυβέρνητο πλοίο Νορβηγία: Κινδυνεύει να βυθιστεί

Ακυβέρνητο πλοίο Νορβηγία: Κινδυνεύει να βυθιστεί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments