Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Άνοιγμα σχολείων: Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων
Άνοιγμα σχολείων: Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί το άνοιγμα των Λυκείων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το άνοιγμα των σχολείων εξέτασε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Η συνεδρίαση γίνεται στη «σκιά» της χθεσινής ανακοίνωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σχετικά με την πρόταση της Κυβέρνησης, είχε μιλήσει σε πρωϊνή της συνέντευξη και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση, το άνοιγμα των Λυκείων, και για τις τρεις τάξεις, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Άνοιγμα σχολείων

Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εισηγηθεί στην Επιτροπή να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Τυχόν επιστροφή στα θρανία μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα είχε τεχνικές δυσκολίες, καθώς οι ίδιοι καθηγητές θα έπρεπε να διδάξουν και διά ζώσης και μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από την Νίκη Κεραμέως.

Μακρή: “Προτεραιότητα της Κυβέρνησης να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια”

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου μόνο η Γ΄ Λυκείου, η κυρία Μακρή είπε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσης.

Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες. Σε κάθε περίπτωση, είπε για μια ακόμα φορά πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι αν οι ειδικοί δώσουν την άδεια για το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Πρωτοβάθμιας στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρά το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά ξανακλείσουν, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments