Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών
Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση επιθυμεί να χτυπήσει το κουδούνι στις 12 Απριλίου δίνοντας προτεραιότητα στη Γ' Λυκείου.

Μετά την μερική άρση των μέτρων για το λιανεμπόριο σειρά έχει το άνοιγμα των σχολείων, με την κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στα Λύκεια και κυρίως στην Γ’ τάξη που δίνει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το ενδεχόμενο της επιστροφής των μαθητών στα θρανία θα συζητήσουν σήμερα (7/4) οι λοιμωξιολόγοι, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία θα δώσει το “παρόν” στην διάσκεψη.

Άνοιγμα σχολείων: Στόχος η 12η Απριλίου

Η πιθανότερη ημερομηνία για να ακουστεί το κουδούνι είναι αυτή της 12ης Απριλίου, με όπλο των ειδικών και του υπουργείου τα self tests. H διανομή τους ξεκίνησε σήμερα από τα φαρμακεία και προτεραιότητα σε αυτά έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να το κάνουν 24 με 48 ώρες πριν πάνε για μάθημα και το αποτέλεσμά του θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα της κυβέρνησης, self-testing.gov.gr, με τον ΑΜΚΑ. Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να ξανακάνουν το τεστ, αλλά σε δημόσια δομή.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα ενημερώνει με μήνυμα το φαρμακοποιό ότι «ο πολίτης δεν δικαιούται self test» και δεν θα προχωρά η διαδικασία καταχώρησης. Μετά τα Λύκεια, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και τα Γυμνάσια, ενώ για τα Δημοτικά εκτιμούν οι ειδικοί δύσκολα θα γίνει άμεσα άνοιγμα, με την πιθανότητα αυτή να μεταφέρεται για μετά το Πάσχα.

Νίκη Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στο ενδεχόμενο να δοθεί το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των σχολείων τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι προτεραιότητα έχει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εξέφρασε την πεποίθησή του πως αυτό θα εγκριθεί σήμερα.

«Εκείνο που η επιτροπή έχει ήδη συζητήσει είναι ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας, νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρωτίστως τα λύκεια», πρόσθεσε και αναφερόμενος στα Δημοτικά υπενθύμισε ότι έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα και ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments