Τεχνολογία

Twitter: Ρωσικό πρόστιμο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Twitter: Ρωσικό πρόστιμο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Twitter: Η Ρωσική ομοσπονδία αποφάσισε την επιβολή προστίμου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λόγω αδυναμίας διαγραφής περιεχομένου από τους χρήστες.

Το Twitter με την Ρωσία έχει αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Μάλιστα πρόσφατα, οι ρωσικές αρχές ήταν έτοιμες να μπλοκάρουν το Twitter αν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο. Πριν από λίγες μέρες, τα ρωσικά δικαστήρια επέβαλαν πρόστιμο ύψους 35 χιλιάδων ευρώ στο Twitter λόγω μη διαγραφής περιεχομένου. Την ίδια ώρα το μέσο αναμένεται να εγκαινιάσει μία νέα καινοτόμα λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία δεν τα βάζει για πρώτη φορά με το Twitter, με τις ρωσικές αρχές να εκτιμούν ότι μέσω της πλατφόρμας κυκλοφορεί στη Ρωσία περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και τη χρήση εθιστικών ουσιών. Για το λόγο αυτό και αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 35.706 ευρώ στο κοινωνικό δίκτυο, λόγω αδυναμίας αφαίρεσης περιεχομένου που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

Η πλευρά του Twitter

Το Twitter εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών από την απόφαση των ρωσικών δικαστηρίων.

Αλλά δεν είχε προβεί σε κάποιο επίσημο σχολιασμό της ρωσικής ποινής, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Από την άλλη μεριά, σημειώνεται από την πλευρά του Twitter ότι δεν γίνεται διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, ούτε προτροπή χρήσης εθιστικών ουσιών από την πλευρά του.

Τα ρωσικά αντίποινα

Στο παρελθόν, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter ως αντίποινα επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο. Τώρα απειλεί ευθέως να μπλοκάρει την αμερικανική αυτή πλατφόρμα, κλιμακώνοντας την διένεξη μεταξύ της Μόσχας και των αμερικανικών εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έρχεται η ακύρωση των tweets

Τις προηγούμενες ημέρες η γνωστή πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια επιλογή για την ακύρωση της δημοσίευσης ενός tweet ονόματι «undo send», αμέσως μετά την αποστολή του. Ένας εκπρόσωπος τύπου του κολοσσού, με έδρα την Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε πως δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, αφότου μια αναλύτρια, η Τζέιν Μάντσουμ Γουόνγκ, αποκάλυψε την εν λόγω πληροφορία στο Twitter.

Η ίδια δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το πως θα μπορούσε να μοιάζει η συγκεκριμένη λειτουργία. Μια μπλε μπάρα θα μπορούσε να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της αποστολής του tweet, δίνοντας λίγα δευτερόλεπτα στον χρήστη να «ακυρώσει» το μήνυμά του, προτού εξαντληθεί το χρονόμετρο. Η λειτουργία «ακύρωση» θα επέτρεπε τη διόρθωση ενός προβλήματος αμέσως, χωρίς να προκύπτουν επιπλοκές στην περίπτωση τροποποίησης, αφότου ένα μήνυμα έχει γίνει ήδη retweet, για παράδειγμα. Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments