Διεθνή

Xupersmask: Η πρώτη έξυπνη μάσκα

Xupersmask: Η πρώτη έξυπνη μάσκα
Xupermask: Η πρώτη έξυπνη μάσκα, η οποία υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth και LED φωτισμό

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και όλα δείχνουν πως μάλλον για πολύ καιρό ακόμα θα φοράμε προστατευτικές μάσκες. Αυτή τη πιθανότητα «εκμεταλλεύτηκε» ο  ράπερ Will.i.am, ο οποίος σε συνεργασία με τη Honeywell, παρουσίασαν την πρώτη έξυπνη μάσκα προσώπου, η οποία όχι μόνο τηρεί τις αναγκαίες προδιαγραφές προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά διαθέτει και αυξημένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα να ακούει μουσική.

Ο ράπερ και επιχειρηματίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνεργάστηκε με τη Honeywell για να φέρει δύο εκδόσεις μιας μάσκας προσώπου υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται Xupermask. Η μάσκα συνδυάζει την προστασία, το σχεδιασμό και τη χρηστικότητα σε ένα προϊόν, σύμφωνα με τον Will.i.am. Η τιμή της έξυπνης μάσκας ανέρχεται στα 299 δολάρια και έχει ενσωματωμένες τις εξής λειτουργίες: φώτα LED, ανεμιστήρες 3 ταχυτήτων και ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο.

«Εδώ και πολύ καιρό θεωρούσαμε τα παπούτσια ως προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά είναι απλά πολιτιστικά αντικείμενα που βγαίνουμε και αγοράζουμε», δήλωσε ο Will.i.am σε συνέντευξή του στον Jim Cramer του CNBC. «Η μάσκα θα πρέπει να έχει τον ίδιο τύπο προσοχής στη λεπτομέρεια, την αγάπη και τη φροντίδα, χωρίς να κάνετε υποχωρήσεις στην αισθητική σας ενώ διατηρείτε τον εαυτό σας και τους άλλους ανθρώπους ασφαλείς».

Xupersmask: Συνδυάζει χρηστικότητα και στιλ

Η μάσκα στοχεύει επίσης να διευκολύνει την αναπνοή μέσω ενός καλύμματος. Εκεί έρχονται ο John Waldron και η ομάδα της Honeywell για την παροχή φίλτρων HEPA. «Αυτό το συγκεκριμένο Xupermask έχει μια πολύ μοναδική πατενταρισμένη σχεδίαση φίλτρου, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι που δίνει κορυφαία διήθηση χωρίς να θυσιάζουμε τη χρηστικότητα ή τη μόδα», είπε. «Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε και τα δύο».

Ο Will.i.am περιέγραψε τις μάσκες ως έμπνευση «φουτουριστικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας», την οποία έφερε ο σχεδιαστής Jose Fernandez, ο δημιουργικός καλλιτέχνης του Ironhead Studio πίσω από τα σχέδια μάσκας για τους Spiderman, Black Panther και Tron.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες και [αν] μάσκες όπως το Xupermask έχουν άλλη λειτουργικότητα, νομίζω ότι θα δώσετε στους ανθρώπους μια επιλογή», δήλωσε ο Will.i.am.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments