Ελλάδα

Κουφοντίνας: Μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Δομοκού

Κουφοντίνας: Μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Δομοκού
Κουφοντίνας: Επέστρεψε πίσω στο κελί του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στο κελί του στις φυλακές Δομοκού σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 9/4. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κάνει απεργία πείνας επί 27 ακριβώς ημέρες, την οποία τερμάτισε στις 14 Μαρτίου. Η απεργία πείνας του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό χώρο, καθώς το μέλος της 17 Νοέμβρη είχε παραμείνει για παραπάνω από 10 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Μετά την επιστροφή του στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε και παρέμεινε φρουρούμενος σε απλό θάλαμο μέσα στο νοσοκομείο της Λαμίας απ’ όπου και το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου, κάτω από άκρα μυστικότητα και με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων μεταφέρθηκε και πάλι στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι είχε δηλώσει για τη λήξη της απεργίας πείνας

Με μια δήλωση όπου ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας τη λήξη της απεργίας πείνας. Σε αυτή τη δήλωση ανέφερε ότι: «Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments