Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένος ο δήμαρχος με άνοιγμα λιανεμπορίου

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένος ο δήμαρχος με άνοιγμα λιανεμπορίου
Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένος ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα 12/4.

Ικανοποιημένος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από την ερχόμενη Δευτέρα είναι ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου είχε αποκλειστεί για την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα, ωστόσο σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα ανοίξουν από την Δευτέρα 12/4. Η Κοζάνη μέχρι στιγμής μένει… στην απ’ έξω, με τους εμπόρους της πόλης να σηκώνουν αντάρτικο και να δηλώνουν πως θα ανοίξουν κι εκείνοι από Δευτέρα.

«Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας πως η με όρους και προϋποθέσεις λειτουργία της αγοράς στην παρούσα συγκυρία δεν επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας. «Το αίτημά μας ήταν δίκαιο και λογικό και χαίρομαι που εισακούστηκε», πρόσθεσε.

O κ. Ζέρβας τόνισε ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στην Κοζάνη οι έμποροι σήκωσαν… αντάρτικο εναντίον σε απόφαση Χαρδαλιά

Οι καταστηματάρχες της Κοζάνης είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ στην περιοχή.  Οι έμποροι της Κοζάνης αποφάσισαν να προβούν σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της πόλης και στις 10:00 θα σηκώσουν ρολά περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos.gr, οι καταστηματάρχες της πόλης δεν πρόκειται να φοβηθούν από τους αστυνομικούς ελέγχους και την επιβολή των τσουχτερών προστίμων. όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Θανάσης Δραγατσίκας, αναμένεται να ξεσπάσουν μεγάλες εντάσεις στην πόλη, τονίζοντας ότι οι έμποροι έχουν μαζί τους όλους τους κατοίκους της Κοζάνης.

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και την προηγούμενη εβδομάδα με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τους συναδέλφους, για να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το κατάστημά του τουλάχιστον το 99,9% των εμπόρων της πόλης μας», τονίζει ο κ. Δραγατσίκας.

Κατά τον ίδιο, τον περασμένο Οκτώβριο η Κοζάνη ήταν η πρώτη πόλη, στην οποία έκλεισαν τα καταστήματα λόγω του δεύτερου lockdown και από τότε μέχρι σήμερα το λιανεμπόριο στην πόλη δε λειτούργησε περισσότερες από 40 μέρες. Όπως υποστηρίζει, τα καταστήματα παρέμειναν για 88 ημέρες κλειστά, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των γιορτών των Χριστουγέννων, για πέντε ημέρες λειτούργησαν με τη μέθοδο του click away και για 30 ημέρες με click away και click in shop.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments