Αθλητισμός

Σωτήρης Νίνης: «Έφτασα στο σημείο μηδέν, δεν σήκωναν τα τηλέφωνα»

Σωτήρης Νίνης: «Έφτασα στο σημείο μηδέν, δεν σήκωναν τα τηλέφωνα»
Σωτήρης Νίνης: Παραχώρησε συνέντευξη και για ακόμη μια φορά εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Ο Σωτήρης Νίνης παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα Sport24.gr και τους Ηλία Καλλονά, Πέτρο Παπαμακάριο όπου μίλησε για την αναγέννηση του στο Βόλο, το όνειρο της επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδας, τον Παναθηναϊκό και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του.

O Σωτήρης Νίνης μιλάει για την περίοδο που έφτασε στο «σημείο μηδέν», αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την καριέρα του, στέκεται στα πρόσωπα που τον επηρέασαν, στις λάθος επιλογές, αλλά και στο πώς κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο και σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Tα πρώτα χρόνια στον Παναθηναϊκό

Η καριέρα του Σωτήρη Νίνη ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη. Την πρώτη φορά που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μόλις 16 ετών και όλοι μιλούσαν για ένα τεράστιο ταλέντο που θα κάνει μεγάλη καριέρα. Μέχρι μια ηλικία ο Σωτήρης Νίνης δικαίωνε τις προσδοκίες και ήταν βαρόμετρο στον Παναθηναϊκό.

Μέχρι που κάποια στιγμή για λόγους που δε χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ, έφυγε από τον Παναθηναϊκό και η καριέρα του άρχισε να έχει πτωτική πορεία, μέχρι που χάθηκε εντελώς από το προσκήνιο. Η διαφαινόμενη μετακίνηση του στον Ατρόμητο και η επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να κάνει μια νέα στροφή στην καριέρα του, αυτή τη φορά προς το καλό.

Διεθνής καριέρα

  • Τον Μάρτιο του 2007 κλήθηκε στην ομάδα των Ελπίδων (Κ-21). Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 27 Μαρτίου στον αγώνα εναντίον της Δανίας (Κ-21).
  • Το καλοκαίρι του ίδιου έτους κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την ομάδα των Ελπίδων, γεγονός που έκανε τον τότε προπονητή της ανδρικής εθνικής ομάδας Ότο Ρεχάγκελ να τον καλέσει στην Ανδρών, έναν χρόνο αργότερα.Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2008 κλήθηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών.
  • Η πρώτη του συμμετοχή ήταν σε φιλικό αγώνα με την Κύπρο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στις 19 Μαΐου 2008. Σκόραρε για πρώτη φορά φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στον ίδιο αγώνα εναντίον της Κύπρου και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ελλάδας, σε ηλικία 18 χρονών και 40 ημερών.
  • Συμμετείχε στα τελικά του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική καθώς και στο Euro 2012 που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
  • Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Νέων που αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων το 2007.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments