Ελλάδα

Οικονόμου για Καραϊβάζ: «Το οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία»

Οικονόμου για Καραϊβάζ: «Το οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία»
Οικονόμου για Καραϊβάζ: Ποια είναι η εκτίμηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δολοφονία του γνωστού αστυνομικού συντάκτη.

Ο Λευτέρης Οικονόμου μίλησε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν το οργανωμένο έγκλημα, όπως είπε. Τις τελευταίες ώρες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το τι συνέβη μετά τη δολοφονία και πώς το έμαθε η οικογένειά του. Επίσης, το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε ήταν «καθαρό» με βάση την πρώτη βαλλιστική εξέταση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε στην ΕΡΤ για τη στυγερή δολοφονία. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Επίσης, δήλωσε ότι από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «είμαστε πολύ γρήγορα ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

Οικονόμου για Καραϊβάζ: «Το οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία»

Οικονόμου για Καραϊβάζ: «Το οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία»

Στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας Βάλιας Πετούρη και του αστυνομικού ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιάννη Σουλιώτη, ο υφυπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία παραπέμπουν πιο πολύ σε κοινό έγκλημα. Τόνισε ακόμα ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας.

Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Απαρτίζεται από πολύ έμπειρους αξιωματικούς πάνω σε αυτό το θέμα και όπως προανέφερα συνεργάζεται και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες όπου χρειάζεται και με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς την αξιολόγηση και διερεύνηση των ευρημάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments