Πολιτική

Σταμπουλίδης: Μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση

Σταμπουλίδης: Μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση
Σταμπουλίδης: Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορίου μίλησε στο ραδιόφωνο σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και τα self tests.

O Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς. Ο Γενικός Γραμματέας έχει δηλώσει ότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα πρόκειται να ανοίξουν από την Δευτέρα. Ακόμη, έχει πει πως ήταν ομαλή η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή  μίλησε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test. Ακόμη, πρόσθεσε ότι από την επόμενη εβδομάδα και πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Σταμπουλίδης

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Σταμπουλίδης: “Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες”

Επίσης, διατύπωσε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

«Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο σημαντικό μήνα. Πάντως, εμβολιασμοί, self test και καιρός είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι».

Σταμπουλίδης: “Σημαντικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των δομών τα self tests”

Σύμφωνα με ό,τι σημείωσε ο κος Σταμπουλίδης, σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, όπως ξεκαθάρισε, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα. Και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα, απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.

Σταμπουλίδης: «Πλέον έχουμε κατακτήσει έναν μίνιμουμ τρόπο λειτουργίας «

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του click away για τα καταστήματα όλο αυτό το διάστημα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε ότι ήταν μια εισήγηση που είχε κατατεθεί δεκάδες φορές στην Επιτροπή. Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο ανταγωνισμός στην αγορά, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως ένδυσης και υπόδησης.

Καθώς εκεί υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην εφαρμογή του. «Πλέον έχουμε κατακτήσει έναν μίνιμουμ τρόπο λειτουργίας κι αυτό είναι το click away και πρέπει να το διασφαλίσουμε ακόμα και σε περιπτώσεις που η πανδημία κινείται αυξητικά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιδρά είναι η κινητικότητα», επισήμανε.  Τόνισε δε ότι ο Απρίλιος είναι ένας μεταβατικός μήνας ώστε τον Μάιο να πάμε ακόμα πιο δυναμικά. «Δεν πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι η αγορά θα ξανακλείσει, για να μην τρέξουν όλοι στα καταστήματα», υπογράμμισε. σταμπουλίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments